סלט ירוק עם משמשים, גבינת עזים ואגוזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט ירוק עם משמשים, גבינת עזים ואגוזים

סלט קיצי שמנצל את עונת המשמשים ושילובם הנפלא עם גבינת סנט מור

דרגת קושי: קל
משמשים

גם בעידן שכמעט אין פרי שאי אפשר להשיגו כל השנה, המשמש הוא פרי קפריזי שעונתו קצרה במיוחד. הוא מצוי כרגע בשפע בשווקים, וכדאי לנצל זאת לפני שייעלם עד לשנה הבאה. בתום עונת המשמשים, אפשר להכין את הסלט עם אפרסקים צהובים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

 

3 כוסות תערובת עלים לסלט

4 משמשים חמצמצים, חצויים וללא הגלעין, כל מחצית חתוכה לשלושה חלקים

200 גרם גבינת עזים, רצוי מסוג "סנט מור", פרוסה לשמונה חלקים

חצי כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס

לרוטב וינגרט:

1 שן שום קטנה כתושה

1 כפית חרדל גרגרים

חצי כפית מלח או לפי הטעם

כפית דבש

פלפל שחור גרוס טרי

כפית עלי טרגון טריים קצוצים דק (לא הכרחי, אבל מומלץ)

רבע כוס חומץ יין לבן

חצי כוס שמן אגוזי מלך או שמן זית עדין

הוראות הכנה

בקערה קטנה, מערבבים את השום עם החרדל, המלח, הדבש, הפלפל שחור והטרגון. מוסיפים את החומץ תוך כדי ערבוב במטרפה. ממשיכים לטרוף ומוסיפים בהדרגה את השמן עד שנוצר רוטב חלק.

מניחים את עלי הסלט בקערה, יוצקים כמחצית מהרוטב ומערבבים קלות. מחלקים לארבע צלחות.

מוסיפים לכל צלחת מפרוסות המשמשים והגבינה וזורים מעל את אגוזי המלך. יוצקים מסביב את שארית הרוטב ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות