שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

סלט ירוק עם משמשים, גבינת עזים ואגוזים

סלט קיצי שמנצל את עונת המשמשים ושילובם הנפלא עם גבינת סנט מור

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
משמשים
משמשיםצילום: ללא קרדיט
רונית פנסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

גם בעידן שכמעט אין פרי שאי אפשר להשיגו כל השנה, המשמש הוא פרי קפריזי שעונתו קצרה במיוחד. הוא מצוי כרגע בשפע בשווקים, וכדאי לנצל זאת לפני שייעלם עד לשנה הבאה. בתום עונת המשמשים, אפשר להכין את הסלט עם אפרסקים צהובים.

רכיבים

  • 3 כוסות תערובת עלים לסלט
  • 4 משמשים חמצמצים, חצויים וללא הגלעין, כל מחצית חתוכה לשלושה חלקים
  • 200 גרם גבינת עזים, רצוי מסוג "סנט מור", פרוסה לשמונה חלקים

לרוטב וינגרט:

  • 1 שן שום קטנה כתושה
  • 1 כפית חרדל גרגרים

הוראות הכנה

בקערה קטנה, מערבבים את השום עם החרדל, המלח, הדבש, הפלפל שחור והטרגון. מוסיפים את החומץ תוך כדי ערבוב במטרפה. ממשיכים לטרוף ומוסיפים בהדרגה את השמן עד שנוצר רוטב חלק.

מניחים את עלי הסלט בקערה, יוצקים כמחצית מהרוטב ומערבבים קלות. מחלקים לארבע צלחות.

מוסיפים לכל צלחת מפרוסות המשמשים והגבינה וזורים מעל את אגוזי המלך. יוצקים מסביב את שארית הרוטב ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ