עוגיות חמאה בשלושה מרכיבים

עוגיות קלות ומהירות במעט מאוד מרכיבים. הן נמסות בפה, נהדרות לצד הקפה ובדיוק מה שצריך שימתין לכם בצנצנת עכשיו או להכין עשר דקות לפני שהאורחים באים

רוני קשמין
רוני קשמין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עוגיות חמאה בשלושה מרכיבים
רוני קשמין
רוני קשמין
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(10)
דרגת קושי:
קל

עם כל החיבה הישראלית למתכונים קצרים ומהירים, שלא צריך לעבוד בהם יותר מדי קשה - לא ברור איך עוגיות חמאה שכל הסיפור שלהן הוא לערבב, ללוש ולאפות, לא הפכו ללהיט כה גדול פה. למתכון הבסיסי נדרשים בסך הכל שלושה חומרים, אבל אם רוצים להשקיע קצת יותר - אין גבול לתוספות שהן יכולות לקבל.

רכיבים

הוראות הכנה

במיקסר עם וו גיטרה או באמצעות מטרפה ידנית, טורפים את החמאה ואבקת הסוכר עד לקבלת תערובת קרמית.

לתערובת שנוצרה, מוסיפים את הקמח ומאחדים עד לקבלת בצק. אם התערובת רכה מדי, אפשר להוסיף מעט קמח ואם היא פירורית מדי, אפשר להוסיף מעט חמאה רכה עד האחדה. 

משטחים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה. 

מחממים תנור ל-180 מעלות. 

אחרי הצינון, מרדדים את הבצק עם מערוך ויוצרים עוגיות בעזרת קורצן, רינג או כוס קטנה. לחלופין, אפשר ליצור מהבצק נקניק ארוך ולחתוך לפרוסות דקות בסכין. אפשרות נוספת והקלה ביותר היא ליצור מהבצק כדורים קטנים בגודל של פינג פונג ולשטח מעט עם האצבעות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. 

אם מתעצלים לרדד את הבצק, אפשר גם פשוט לכדררצילום: רוני קשמין

בכל דרך שבוחרים, מניחים את העוגיות במרווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כרבע שעה, עד הזהבה קלה.  

אחרי שהעוגיות מתקררות (ובמיוחד אם הן השתזפו יתר על המידה באפייה) ניתן לפדר אותן במעט אבקת סוכר.

רוני קשמין

רוני קשמין

כתבת ועורכת משנה במדור האוכל של הארץ

באינסטגרם: https://www.instagram.com/roni_kashmin/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ