מתכון

קציצות טונה עם סלרי

כשמתחשק להכין קציצות ואין בשר טחון, כדאי לנסות להכין אותן מטונה. מעבר לגיוון בטעם, זה גם הרבה יותר בריא. אפשר לאכול את הקציצות מטוגנות, או לבשל אותן ברוטב עגבניות פשוט ולהגיש עם פסטה, אורז או קוסקוס

דורעם גונט
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:שישה סועדים
זמן בישול:חצי שעה
קציצות טונה
קציצות טונהצילום: דורעם גונט

רכיבים

הוראות הכנה

בעזרת קולפן חד מסירים את הקליפה מחצי הלימון, ללא החלק הלבן.

בסכין חד קוצצים את הקליפה לקוביות זערוריות (המתעצלים יכולים לגרר את הקליפה בפומפייה, אך קוביות הקליפה יתנו טעם מרוכז יותר).

חותכים את העלים ממקלות הסלרי ושומרים לרוטב. את המקלות קוצצים לקוביות קטנטנות, או מרסקים גס בכמה פולסים במעבד מזון.

מערבבים את כל חומרי הקציצות בקערה, עם מקלות הסלרי הקצוצים. סוחטים פנימה את מיץ הלימון ומערבבים. מניחים לתערובת לנוח לפחות עשר דקות, או עד כמה שעות במקרר.

במחבת גדולה מחממים את השמן. יוצרים מהתערובת קציצות שטוחות, מטגנים עד להזהבה ומייבשים על מגבות נייר.

אפשר להכין את הרוטב באותה מחבת שבה טוגנו הקציצות. קוצצים גס את עלי הסלרי. מחממים את שמן הזית ומטגנים קלות את העלים.

מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עוד דקה.

מוסיפים את המים, מיץ הלימון והסוכר, ומביאים לסף רתיחה.

מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ