פלודה מהיר: המרענן הפרסי של הקיץ - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פלודה מהיר: המרענן הפרסי של הקיץ

המרענן הפרסי הרשמי הוא משקה ברד קפוא ומתוק, מתובל במי ורדים, עם טריק מיוחד

דרגת קושי: קל
פלודה מהיר
דורעם גונט

המרענן הפרסי הרשמי הוא משקה ברד קפוא ומתוק, מתובל במי ורדים, עם טריק מיוחד: אטריות דקות שמשכשכות בתוכו ומוסיפות מרקם ועניין. מי שמכיר את המשקה מאיראן, או להבדיל מדוכני הרחוב בתל אביב (שרובם מרוכזים ברחוב אלנבי), יודע שדרוש סיר קירור מיוחד כדי לשמור על המשקה בטמפרטורה המדויקת שבין קיפאון מלא להמסה. כדי להכין את המעדן בבית דרושה סבלנות והקפאה תוך כדי ערבוב. לממהרים מוצע כאן קיצור דרך: ריסוק מהיר של קרח במעבד מזון עם כד מזכוכית, להכנה מיידית של משקה דמוי פלודה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

50 גרם אטריות אורז דקיקות

2 מגשים של קוביות קרח גדולות (פחות או יותר, תלוי בגודל הקוביות)

כוס וחצי מים

מיץ מלימון אחד

כוס סוכר

2-3 טיפות תמצית מי ורדים (אם משתמשים במי ורדים מדוללים מגדילים את הכמות)

אופציה: סירופ דובדבנים חמוצים או גרנדין

הוראות הכנה

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים עד שהאטריות קרות לגמרי.

בבלנדר חזק עם כד זכוכית מרסקים את הקרח עם המים, מיץ הלימון, הסוכר ומי הוורדים, עד לקבלת ברד סמיך למדי (אם צריך, מוסיפים מעט קרח או מים).

טועמים ומוסיפים לפי הטעם מיץ לימון, מי ורדים או סוכר. מערבבים עם האטריות ומגישים מיד בכוסות גבוהות, עם כפית. אם רוצים, מוסיפים לכל כוס מעט סירופ דובדבנים או גרנדין.

פלודה מהיר
דורעם גונט


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות