פלודה מהיר: המרענן הפרסי של הקיץ

המרענן הפרסי הרשמי הוא משקה ברד קפוא ומתוק, מתובל במי ורדים, עם טריק מיוחד

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פלודה מהיר
הברד של הפרסים, פלודהצילום: דורעם גונט
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

המרענן הפרסי הרשמי הוא משקה ברד קפוא ומתוק, מתובל במי ורדים, עם טריק מיוחד: אטריות דקות שמשכשכות בתוכו ומוסיפות מרקם ועניין. מי שמכיר את המשקה מאיראן, או להבדיל מדוכני הרחוב בתל אביב (שרובם מרוכזים ברחוב אלנבי), יודע שדרוש סיר קירור מיוחד כדי לשמור על המשקה בטמפרטורה המדויקת שבין קיפאון מלא להמסה. כדי להכין את המעדן בבית דרושה סבלנות והקפאה תוך כדי ערבוב. לממהרים מוצע כאן קיצור דרך: ריסוק מהיר של קרח במעבד מזון עם כד מזכוכית, להכנה מיידית של משקה דמוי פלודה.

רכיבים

  • 50 גרם אטריות אורז דקיקות

  • 2 מגשים של קוביות קרח גדולות (פחות או יותר, תלוי בגודל הקוביות)

  • כוס וחצי מים

  • מיץ מלימון אחד

  • כוס סוכר

  • 2-3 טיפות תמצית מי ורדים (אם משתמשים במי ורדים מדוללים מגדילים את הכמות)

  • אופציה: סירופ דובדבנים חמוצים או גרנדין

הוראות הכנה

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים עד שהאטריות קרות לגמרי.

בבלנדר חזק עם כד זכוכית מרסקים את הקרח עם המים, מיץ הלימון, הסוכר ומי הוורדים, עד לקבלת ברד סמיך למדי (אם צריך, מוסיפים מעט קרח או מים).

טועמים ומוסיפים לפי הטעם מיץ לימון, מי ורדים או סוכר. מערבבים עם האטריות ומגישים מיד בכוסות גבוהות, עם כפית. אם רוצים, מוסיפים לכל כוס מעט סירופ דובדבנים או גרנדין.

הברד של הפרסים, פלודהצילום: דורעם גונט

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ