בוריטו אנטרקוט - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בוריטו אנטרקוט

דרך מהירה ליהנות מסטייק משובח, חתוך דק, מתובל בסלסה של עגבניות, בצל ופלפל חריף קלויים, ועטוף בטורטיה

4 מנות דרגת קושי: קל
בוריטו אנטרקוט
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 סטייקים דקים (בעובי כס"מ) של אנטרקוט, כ-250 גרם כל אחד, בטמפרטורת החדר

4 דפי טורטייה מוכנים (ואם אין - אפשר גם בפיתה)

1 בצל סגול, קלוף וחתוך לפרוסות עבות

1 פלפל צ'ילי ירוק חריף

חופן גדול של עגבניות שרי שלמות

2 כפות שמן זית

1 כפית חומץ

מלח גס

פלפל שחור גרוס

4 כפות טחינה גולמית

הוראות הכנה

מלהיטים פלנצ'ה מחורצת על הכיריים (ואם אין, מחבת כבדה וטובה) ומניחים עליה את פרוסות הבצל, הצ'ילי הירוק ועגבניות השרי. כשהירקות מקבלים פסי חריכה יפים משני הצדדים, מעבירים אותם לקרש חיתוך וקוצצים גס.

מערבבים את כל הירקות בקערית עם כף שמן זית, כפית חומץ ומעט מלח גס.

מורחים את הסטייקים בכף שמן זית, ומתבלים בנדיבות בפלפל שחור גרוס. צולים על הפלנצ'ה הלוהטת, רק דקה או שתיים מכל צד (חשוב מאוד לא לצלות זמן ארוך, כדי לא לייבש את הבשר).

כשהסטייק כבר על הפלנצ'ה, מתבלים במלח גס (לא כדאי להמליח לפני כן, שוב כדי לא לייבש את הבשר).

מורידים את הסטייקים מהאש וחותכים אותם בסכין חדה לרצועות רוחב של כס"מ.

מניחים את הטורטיות על הפלנצ'ה לכמה שניות מכל צד, כדי להפיח בהן חיים חדשים של טריות (זהירות, רגע ללא השגחה והן יישרפו).

מרכיבים את המנה: מניחים טורטייה על צלחת, ומעליה שתי כפות מסלסת העגבניות והבצל וכמה רצועות סטייק. יוצקים על הכל כף טחינה גולמית. מקפלים פנימה צד אחד של הטורטייה (כדי ליצור תחתית סגורה לבוריטו) ומגלגלים לגליל הדוק. מכינים כך את שלוש המנות הנוספות.

אוכלים מיד, מעל צלחת, עם הרבה מפיות לניגוב הטפטופים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות