שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

ההמבורגר הביתי של צחי בוקששתר

הרעיון פשוט: צריך לדעת את הכללים להכנת המבורגר גדול וטעים, ולקנות בשר טרי וטוב. מתכון של השף צחי בוקששתר ממסעדת Black

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ההמבורגר של מסעדת בלאק
ההמבורגר של מסעדת בלאקצילום: דודו בכר
צחי בוקששתר, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל

מתכון להמבורגר? כמעט אין דבר כזה. הרעיון פשוט: צריך לדעת את הכללים להכנת המבורגר גדול וטעים, ולקנות בשר טרי וטוב. החכמה היא לחלק את הבשר בין בשר רזה וארומטי, כמו שייטל או אפילו סינטה, לבין בשר שמן שיעניק להמבורגר את אחוז השומן הנחוץ. השומן עצמו נמס בהכנה ומעניק עסיסיות לבשר. מכסה ורד הצלע והצוואר הם החלקים השמנים יחסית האהובים עלינו. חלוקה של חצי-חצי בין בשר שמן לרזה תעניק לנו קציצה רזה יחסית, כמעט רזה מדי. מעבר לזה, כל אחד יכול להכריע בין התאוות שלו למצפונו מבחינת רמת השומן הרצו

רכיבים

  • 1.2 ק"ג בשר בקר טרי
  • 2-3 בצלים גדולים

אפשר גם:

  • 2 כפות קוניאק, 3 כפות רוטב ברביקיו, שום כתוש

הוראות הכנה

 את הבצל קוצצים גס ומטגנים בשמן, בסיר. מניחים במסננת כדי ששמן הטיגון יטפטף, ומצננים.  חותכים את הבשר לפיסות גדולות וטוחנים במטחנת בשר פעם אחת. טוחנים את הבצל ואת הפלפל השחור יחד עם הבשר.מוסיפים מלח ומי סודה ומערבבים - ממש לשים כמו בצק - ומניחים במקרר, בכלי מכוסה, לפחות לשעתיים. אם רוצים להוסיף עוד מרכיבים, כמו רוטב ברביקיו, מוסיפים יחד עם הסודה, לפני הצינון. יוצרים קציצות עגולות, ומשטחים ביד. שפים משתמשים בטבעת מתכת, כמו זו שמכינים עמה פנקייק וביצת עין. משתדלים לא לדחוס את הבשר. מסדרים על נייר אפייה ומשאירים לנוח שוב במקרר.צולים את ההמבורגר על גריל או במחבת גריל, עד לדרגת ההכנה הרצויה. מגישים על לחמנייה עם סלט ירוק. טעים לצלות במקביל פרוסות בצל ועגבנייה ולהגיש כתוספת.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ