פול ירוק: מה עושים איתו?

הפול הירוק מוגש במטבחי הגליל בדרכים רבות. המכשול: איך לגרום לתרמילי הפול להתרכך מבלי לאבד את טעמם? הנה הטיפ של חביב דאוד ממסעדת "עזבה"

חביב דאוד, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פול ירוק
ארומה של בשר בתבשיל הכי טבעוני שישצילום: דורעם גונט
חביב דאוד, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

הפול הירוק מוגש במטבחי הגליל בדרכים רבות. המכשול: איך לגרום לתרמילי הפול להתרכך מבלי לאבד את טעמם. אני נוהג לקטום את התרמילים, להסיר את החוטים ואז לחלוט אותם כעשר דקות כדי שלא ישחירו. אני קוצץ בצל ומבשל את הפול במים ושמן במשך ארבע-שמונה שעות, עד שכל הנוזלים מצטמצמים. לאחר מכן מכניס כל מנה לתנור להשחמה, פעולה שתגרום לגוון קרמלי להציף את המנה ולקבל את טעמה הבשרי המיוחד. לפי המתכון הקלאסי, אגב, הפול מבושל במים, נסחט ומעורבב עם שום חי כתוש, מלח ושמן זית.

המנה קלה ומתאימה במיוחד לבוקר.

הנה כמה הצעות של לימור לניאדו תירוש למתכונים עם פול ירוק

רכיבים

  • 2 ק"ג פול ירוק
  • קילו בצל יבש
  • 250 מ"ל שמן זית
  • ליטר מים (חמים לבישול מהיר, קרים לאטי)
  • כף מלח

הוראות הכנה

1. קוטמים את שני צדי התרמיל, מסירים את השערות שבצדו וחולטים אותו במים חמים כעשר דקות כדי שלא ישחיר (במיוחד אם הבישול נעשה שעות לאחר הניקוי).

2. קוצצים את הבצל (אין צורך לטגן, ההשחמה בסוף התהליך תעניק לתבשיל את הטעמים הנוצרים בטיגון ועוד הרבה יותר).

3. מכניסים את הפול והבצל לסיר, מוסיפים מלח ושופכים מים ושמן זית עד לכיסוי מלא, לא יותר.

4. מבשלים בין 4-8 שעות, עד שכל הנוזלים מצטמצמים.

5. שמים מנה בקערת חרס אישית ומכניסים לתנור לוהט להשחמה כעשר דקות, שנותנת לפול ארומה של בשר ציד.

6. סוחטים מעל לימון טרי.

תגובות