מתכון: כרוב ניצנים עם שמיר ועגבניות שרי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: כרוב ניצנים עם שמיר ועגבניות שרי

רבים סולדים מכרוב הניצנים בגלל הטעם המר, שנובע מבישול יתר ומשימוש בגרסה הקפואה או המשומרת. כשהוא טרי (ועכשיו העונה), כרוב הניצנים הוא ירק עדין, טעים, יפה ובריא, ניטרלי יחסית בטעמו ומקבל באהבה כמעט כל תיבול.

4 מנות דרגת קושי: קל
כרוב ניצנים
דורעם גונט
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

600 גרם כרוב ניצנים טרי

2 כפות שמן זית

2 כפות חומץ תפוחים

1 כפית סוכר

15 עגבניות שרי, חצויות או חתוכות לרבעים

צרור שמיר טרי קצוץ

מלח (רצוי אטלנטי גס) ופלפל שחור

הוראות הכנה

קוטמים בסכין את בסיס כרוב הניצנים ומסירים עלים חיצוניים לא יפים, אם יש. מניחים בסיר, מכסים במים קרים וממליחים קלות. מביאים לרתיחה ומבשלים, ללא מכסה, רק עד שסכין חדה ננעצת בקלות בירק (כ-10 דקות). מסננים ומעבירים לקערה.

בעוד כרוב הניצנים חם, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מגישים חם או פושר, כמנת פתיחה או כתוספת למאכלי עוף, בשר או דגים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות