מתכון: כרוב ניצנים עם שמיר ועגבניות שרי

רבים סולדים מכרוב הניצנים בגלל הטעם המר, שנובע מבישול יתר ומשימוש בגרסה הקפואה או המשומרת. כשהוא טרי (ועכשיו העונה), כרוב הניצנים הוא ירק עדין, טעים, יפה ובריא, ניטרלי יחסית בטעמו ומקבל באהבה כמעט כל תיבול.

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
כרוב ניצנים

רכיבים

  • 600 גרם כרוב ניצנים טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ תפוחים
  • 1 כפית סוכר
  • 15 עגבניות שרי, חצויות או חתוכות לרבעים
  • צרור שמיר טרי קצוץ
  • מלח (רצוי אטלנטי גס) ופלפל שחור

הוראות הכנה

קוטמים בסכין את בסיס כרוב הניצנים ומסירים עלים חיצוניים לא יפים, אם יש. מניחים בסיר, מכסים במים קרים וממליחים קלות. מביאים לרתיחה ומבשלים, ללא מכסה, רק עד שסכין חדה ננעצת בקלות בירק (כ-10 דקות). מסננים ומעבירים לקערה.

בעוד כרוב הניצנים חם, מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים. מגישים חם או פושר, כמנת פתיחה או כתוספת למאכלי עוף, בשר או דגים.

תגובות