שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
עוגות שוקולדצילום: דורעם גונט

רכיבים

  • 300 גרם שוקולד מריר משובח

  • 50 גרם חמאה

  • 100 גרם אגוזי לוז טחונים לאבקה

  • 200 מ"ל שמנת חמוצה 15% שומן

  • 5 ביצים, מופרדות לחלבונים ולחלמונים, בטמפרטורת החדר

  • קורט מלח

  • 1/3 כוס סוכר

לציפוי:

  • 100 גרם שוקולד מריר

  • 1/4 כוס חלב

אופציה:

  • 2 כפות ליקר אגוזים (או ליקר אחר)

הוראות הכנה

ממיסים את השוקולד והחמאה מעל אדים, או בזהירות במיקרוגל. מוסיפים את החלמונים, בזה אחר זה ותוך ערבוב נמרץ. מוסיפים לתערובת גם את האגוזים הטחונים והשמנת החמוצה, ומערבבים היטב.

מתחילים להקציף את החלבונים עם קורט מלח. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים בהקצפה עד שמתקבל קצף יציב אך רך.

מוסיפים כמה כפות מקצף הביצים אל תערובת השוקולד, ולאחר מכן מקפלים בעדינות את כל הקצף אל תוך השוקולד.

מעבירים את הבלילה לתבנית קפיצית שתחתיתה מרופדת בנייר אפייה ודפנותיה משומנות בחמאה. אופים בחום של 150 מעלות, עד שחלקה העליון של העוגה נסדק וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי (כשעה). מכבים את התנור ונותנים לעוגה להצטנן מעט בתוכו. מוציאים ומצננים לגמרי, רצוי על רשת. בשלב זה מרכז העוגה ישקע, וזה בלתי נמנע ובסדר גמור.

בעזרת סכין חדה ומשוננת חותכים את השוליים, שבולטים עתה מעל פני מרכז העוגה השקוע, כדי שהעוגה תהיה שטוחה וישרה. מניחים צלחת הגשה על העוגה, והופכים בזהירות. מקלפים את נייר האפייה (התחתית היא עכשיו החלק העליון).

להכנת הציפוי:

ממיסים בסיר קטן את השוקולד והחלב. מערבבים היטב ומוסיפים את הליקר. יוצקים את הציפוי על העוגה, מיישרים ודואגים שחלק מהציפוי ייזל על הדפנות. שומרים בקירור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ