מתכון |

עוגת שוקולד עם סוכר חום

כהה, עשירה ולחה, זו עוגה שאפשר להגיש כמו שהיא, או לחתוך בחצי הגובה ולמלא בקרם

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית בקוטר 22 ס"מ

רכיבים

  • 100 גרם חמאה רכה

  • 1 כוס סוכר חום

  • 1/4 כוס סירופ תירס

  • 4 ביצים, מופרדות לחלמונים ולחלבונים, בטמפרטורת החדר

  • כוס ורבע קמח

  • 2 כפות קקאו

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • 1/2 כפית מלח

  • 100 מ"ל שמנת חמוצה

  • 200 גרם שוקולד מריר

  • 1/4 כוס חלב

  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית

לציפוי שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר

  • 1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה לקצפת

  • 1 כף סירופ תירס בהיר

הוראות הכנה

במיקסר חשמלי (אפשר ידני) מקציפים את החמאה עם הסוכר לתערובת אחידה (לפחות 3 דקות). מוסיפים את סירופ התירס ומקציפים עד שייטמע בתערובת. מוסיפים, בזה אחר זה ותוך הקצפה, את החלמונים.

בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מקפלים בעדינות את הקצף לתערובת הסוכר והחמאה.

מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את החומרים היבשים אל התערובת הרטובה ומערבבים בעדינות עד להאחדה. מוסיפים את השמנת החמוצה ומטמיעים גם אותה.

ממיסים (על אדים או במיקרוגל) את השוקולד עם החלב. מערבבים לתערובת חלקה ומוסיפים את תמצית הווניל. מערבבים בעדינות את השוקולד המומס עם יתר החומרים.

מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה, משמנים בחמאה ומקמחים. שופכים את הבלילה לתבנית, מיישרים במרית ודופקים קלות על משטח העבודה, כדי ליישר את פני הבלילה ולהיפטר מבועות אוויר גדולות.

אופים בחום של 180 מעלות, רק עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי (כ-30 דקות).

מצננים, מוציאים מהתבנית ומקררים לגמרי, רצוי על רשת. כשהעוגה קרה, אפשר לחתוך אותה לשניים ולמלא בקרם או בקצפת, לפי הטעם.

מכינים את הציפוי:

ממיסים (בסיר, על אדים או במיקרוגל) את השוקולד עם השמנת. מערבבים לתערובת אחידה עם סירופ התירס ויוצקים על העוגה. מחליקים בעזרת מרית ומצננים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ