סורבה ענבים גם בלי מכונת גלידה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סורבה ענבים גם בלי מכונת גלידה

סורבה ענבים מפתיע עם יין מוסקט שמעניק לו טעם מתוק ומורכב. האלכוהול שבו מוריד את טמפרטורת הקיפאון ומסייע לשמור על מרקם רך וחלק. כך תכינו סורבה גם בלי מכונת גלידה

חצי ליטר סורבה דרגת קושי: קל
סורבה ענבים
דורעם גונט

 


 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

800 גרם ענבים ירוקים ללא גרעינים

2 כפות מיץ לימון

1 כוס (250 מ"ל) יין מוסקט מתוק

הוראות הכנה

בסיר קטן מחממים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס לגמרי ומתקבל סירופ. מקררים את הסירופ במקרר עד שהוא קר מאוד.

במעבד מזון טוחנים את הענבים עם מיץ הלימון (הלימון מסייע לשמור על צבע הענבים שלא ישחיר). מסננים את הענבים הטחונים במסננת, כדי להיפטר מהקליפות. דוחסים בגב של כף, עד שמתקבל כחצי ליטר מיץ ענבים נקי.

מוסיפים אל מיץ הענבים את הסירופ הקר והיין. למי שיש - כעת מעבירים למכונת גלידה ומקפיאים.

ומה עושים אם אין מכונת גלידה? הנה טריק קטן שמביא עדיין לתוצאות נפלאות, גם אם הסורבה פחות חלק ואוורירי: אפשר להקפיא בתבנית או בקערה, וכשהתערובת חצי קפואה לטחון אותה במעבד מזון. חוזרים על הפעולה עוד כמה פעמים במשך ההקפאה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות