חצילים ממולאים פלפלים קלויים ומוצרלה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חצילים ממולאים פלפלים קלויים ומוצרלה

חצילים לוהטים, פלפלים מתקתקים וגבינה מותכת הם כל מה שצריך בשביל פתיח צבעוני וצמחוני לארוחה טובה

4-6 מנות דרגת קושי: קל
חצילים ממולאים פלפלים קלויים ומוצרלה
דורעם גונט


 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

1 ק"ג חצילונים או חצילים

4 פלפלים אדומים
150 גרם מוצרלה מגוררת גס
2 כפות שמן זית
עלים משני ענפי בזיליקום קצוצים
מלח ופלפל

הוראות הכנה

שוטפים את החצילים והפלפלים. בסכין חדה חורצים בכל חציל חריץ קטן, לאורכו (החריץ ימנע מהחצילונים להתפוצץ בתנור).

מסדרים את החצילונים והפלפלים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. קולים בחום של 200 מעלות (20-30 דקות), ומוציאים לקערה. מחזירים את הפלפלים לתנור וממשיכים לקלות עד שקליפתם משחירה קלות (עוד 10-20 דקות). מוציאים את הפלפלים מהתנור, מכניסים לשקית סגורה ומניחים להם להתקרר עד שאפשר יהיה לטפל בהם בידיים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

קולפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים וקוצצים אותם לקוביות קטנות (כחצי ס"מ). מערבבים את הפלפלים עם המוצרלה, שמן הזית והבזיליקום, ומתבלים במלח ובפלפל.

פותחים את החריץ בכל חצילון (או מרחיבים את החריץ בסכין, אם צריך) וממלאים בכפית גדושה מהתערובת. מסדרים את החצילונים הממולאים בתבנית כשצד המילוי כלפי מעלה, ומכניסים אותם לתנור עד שהגבינה נמסה ומבעבעת (כ-10 דקות). מגישים חם, אפשר עם לחם או לצד סלט.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות