מתכון

חצילים ממולאים פלפלים קלויים ומוצרלה

חצילים לוהטים, פלפלים מתקתקים וגבינה מותכת הם כל מה שצריך בשביל פתיח צבעוני וצמחוני לארוחה טובה

דורעם גונט
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
חצילים ממולאים פלפלים קלויים ומוצרלה
חצילים ממולאים פלפלים קלויים ומוצרלהצילום: דורעם גונט
דורעם גונט
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 מנות
זמן בישול:עד שעה


רכיבים

  • 1 ק"ג חצילונים או חצילים
  • 4 פלפלים אדומים
  • 150 גרם מוצרלה מגוררת גס
  • 2 כפות שמן זית
  • עלים משני ענפי בזיליקום קצוצים
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

שוטפים את החצילים והפלפלים. בסכין חדה חורצים בכל חציל חריץ קטן, לאורכו (החריץ ימנע מהחצילונים להתפוצץ בתנור).

מסדרים את החצילונים והפלפלים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה. קולים בחום של 200 מעלות (20-30 דקות), ומוציאים לקערה. מחזירים את הפלפלים לתנור וממשיכים לקלות עד שקליפתם משחירה קלות (עוד 10-20 דקות). מוציאים את הפלפלים מהתנור, מכניסים לשקית סגורה ומניחים להם להתקרר עד שאפשר יהיה לטפל בהם בידיים. מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות.

קולפים את הפלפלים, נפטרים מהגרעינים וקוצצים אותם לקוביות קטנות (כחצי ס"מ). מערבבים את הפלפלים עם המוצרלה, שמן הזית והבזיליקום, ומתבלים במלח ובפלפל.

פותחים את החריץ בכל חצילון (או מרחיבים את החריץ בסכין, אם צריך) וממלאים בכפית גדושה מהתערובת. מסדרים את החצילונים הממולאים בתבנית כשצד המילוי כלפי מעלה, ומכניסים אותם לתנור עד שהגבינה נמסה ומבעבעת (כ-10 דקות). מגישים חם, אפשר עם לחם או לצד סלט.

תגובות