צ'ורוס | מתכון לצ'ורוס - מתכון לחנוכה - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון צ'ורוס כמו בספרד ובמקסיקו

במקסיקו ובספרד זולפים בצק פחזניות לשמן רותח ומקבלים מעין סופגניות מוארכות, קלילות, פריכות ומיוחדות

20 יחידות קטנות דרגת קושי: קל
צ'ורוס לימון עם שוקולד גנאש ללא גלוטן
תומר אפלבאום
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 כוס מים

100 גרם חמאה

1 כוס (125 גרם) קמח

2 כפות סוכר

3 ביצים גדולות

שמן לטיגון עמוק

אבקת סוכר

קינמון טחון

הוראות הכנה

בסיר רחב (רצוי טפלון) מביאים את המים והחמאה לסף רתיחה. כשהחמאה נמסה לגמרי, מוסיפים בבת אחת את הקמח והסוכר ומערבבים במהירות בכף עץ, עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. מורידים את הסיר מהאש.

מוסיפים לסיר ביצה אחת, ובוחשים נמרצות עד שהיא נטמעת לגמרי בבצק. רק אחר כך, מוסיפים ביצה נוספת ומערבבים שוב עד שגם היא נטמעת. חוזרים על הפעולה עם הביצה השלישית. הבצק שמתקבל צריך להיות בצמיגות שמאפשרת זילוף בלי שייזל ויאבד את צורתו. מעבירים את הבצק לשקית זילוף, רצוי עם צנתר כוכבי בקוטר 16 מ"מ לפחות. אם אין שקית זילוף, אפשר להעביר את הבצק לשקית רגילה ולחתוך את פינתה במספריי).

מחממים את השמן בסיר טיגון או בווק. כשהשמן חם, זולפים לתוכו פסי בצק באורך של 5-7 ס"מ. מטגנים עד שהבצק משחים יפה משני הצדדים (הופכים פעם אחת באמצע הטיגון), ומוציאים בכף מחוררת למסננת.

מערבבים אבקת סוכר עם מעט קינמון ובוזקים דרך מסננת דקה על הבצק המטוגן. מגישים חם.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות