מתכון

צ'ורוס כמו בספרד ובמקסיקו

במקסיקו ובספרד זולפים בצק פחזניות לשמן רותח ומקבלים מעין סופגניות מוארכות, קלילות, פריכות ומיוחדות

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דורעם גונט
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:20 יחידות קטנות
צ'ורוס לימון עם שוקולד גנאש ללא גלוטן

רכיבים

  • 1 כוס מים
  • 100 גרם חמאה
  • 1 כוס (125 גרם) קמח
  • 2 כפות סוכר
  • 3 ביצים גדולות
  • שמן לטיגון עמוק
  • אבקת סוכר
  • קינמון טחון

הוראות הכנה

בסיר רחב (רצוי טפלון) מביאים את המים והחמאה לסף רתיחה. כשהחמאה נמסה לגמרי, מוסיפים בבת אחת את הקמח והסוכר ומערבבים במהירות בכף עץ, עד שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר. מורידים את הסיר מהאש.

מוסיפים לסיר ביצה אחת, ובוחשים נמרצות עד שהיא נטמעת לגמרי בבצק. רק אחר כך, מוסיפים ביצה נוספת ומערבבים שוב עד שגם היא נטמעת. חוזרים על הפעולה עם הביצה השלישית. הבצק שמתקבל צריך להיות בצמיגות שמאפשרת זילוף בלי שייזל ויאבד את צורתו. מעבירים את הבצק לשקית זילוף, רצוי עם צנתר כוכבי בקוטר 16 מ"מ לפחות. אם אין שקית זילוף, אפשר להעביר את הבצק לשקית רגילה ולחתוך את פינתה במספריי).

מחממים את השמן בסיר טיגון או בווק. כשהשמן חם, זולפים לתוכו פסי בצק באורך של 5-7 ס"מ. מטגנים עד שהבצק משחים יפה משני הצדדים (הופכים פעם אחת באמצע הטיגון), ומוציאים בכף מחוררת למסננת.

מערבבים אבקת סוכר עם מעט קינמון ובוזקים דרך מסננת דקה על הבצק המטוגן. מגישים חם.

תגובות