ארטישוק על האש עם טחינה של אייל שני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארטישוק על האש עם טחינה של אייל שני

חלק מהדברים הכי יקרים בעולם טמונים בתוך פחם. יהלומים (שליתר דיוק היו פעם פחמים) וארטישוקים הם רק שתי דוגמאות

6 מנות דרגת קושי: קל
לימור לניאדו תירו

ארטישוק שרוף הוא אמונה כנועה באש, הכרה שהמציאות והלהבות ידעו לעבוד נפלא הרבה לפני שפגשו אותנו, והביטחון להניח למציאות לתת עוד צעד גם כשהכל נראה שרוף ואבוד.

חמישה דברים הייתי זורק לאש: רעשי רקע (של החיים), בצלים מצריים, תפוחי אדמה עטופים בבוץ, חצילים וארטישוקים. רעשי רקע בגלל שהם מחביאים אותנו מפני עצמנו. בצלים לזכר מדורות ל"ג בעומר שלימדו אותנו בילדותנו שיעור ראשון של תענוגות קולינריים. תפוחי אדמה מכיוון שבשרם לעולם לא יהיה לבן, בוער ומתמוטט בפה, אם לא תעטוף אותו קליפה מפוחמת. חצילים בגלל שהאש היא היחידה שיודעת לגרש מהם את החושך (מים עושים אותם מרים, מימיים ואפורים). וארטישוק בשביל להבין איך הקירבה של העלים שומרת על הלב שלו.

בוחרים בארטישוקים מקומיים, אלה עם הכתמים הסגולים. הירוקים הבהירים, הצרפתיים, הם בשרניים ומפנקים, אבל פרח הארטישוק הוא לבו של קוץ, נווה המדבר שלו, והמקומיים זוכרים זאת טוב יותר.

המתכון פורסם לראשונה במדור של אייל שני ומירי חנוך - השף הפרטי שלי

11תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 5

רכיבים

6 ארטישוקים מקומיים

מלח אטלנטי גס

שמן זית

טחינה או שמנת חמוצה

הוראות הכנה

לתוצאות אופטימליות כדאי לשרוף את הארטישוקים במנגל, אבל אפשר גם בתנור בחום הגבוה ביותר, במצב גריל.

קוטמים את החלק העליון של הארטישוק לרוחבו בנקודה שבה העלים הפנימיים, הרכים, נסגרים מעל שערות הפרח בצורה של חרוט.

מזליפים שמן זית מעל חתך העלים, ובין החריצים, לא מציפים. זורים מעט גבישי מלח.

קוברים את הארטישוקים בתוך הגחלים הבוערות, כך שפניהם החצויים נמצאים בגובה פני משטח הגחלים. ריח חם, חמאתי, של ארטישוק יעלה לאוויר כשיחלפו 5 דקות, אחר כך יחליף אותו ריח מצער של אוכל ירוק שנשרף. זה הרגע שבו רוב המשפחה תצעק עליכם ששרפתם את הארטישוקים, ותפקידכם יהיה להיות עקשנים ואטומים למשפחתכם, להתאפק ולא לחלץ את הארטישוקים מהאש. גם כשהתינוק יתחיל לצרוח מרוב הלחץ המשפחתי, ואתם תשאלו את עצמכם איך בכלל האמנתם לי פעם. בקיצור, כבודכם כטבחים מדויקים יירמס למשך 20 הדקות הבאות.

בתום 30 דקות, מחלצים את הארטישוקים מן האש, משקלם קטן באופן מבהיל. מניחים להם להתקרר 5 דקות. מניחים את שתי הידיים על חלקו החתוך-שרוף של הארטישוק. מרחיקים את הידיים זו מזו, כך שהאצבעות מפרידות את עלי הארטישוק זה מזה. פרח הארטישוק נפתח, ואז קוראים לכולם לראות ולבקש סליחה: רק פני הארטישוק נשרפים. פנים העלים נשאר ירקרק והפך לנימוח. כעת יחושו בני המשפחה מחדש, במלוא העוצמה, כמה הם באמת אוהבים אתכם, אתם, שורפי הארטישוקים.

בעזרת כף, בתנועה מעגלית עדינה, מפנים את תפרחת הלב (השערות שמעליהן סגורים שכבות העלים העדינים שלא נחתכו). לב לבן, רך כמו פטה, מחכה לכם, מבושם בטעם של אש שלא יכלה לו. על הלב הזה מניחים גבעה קטנה של שמנת חמוצה או טחינה. מורטים עלה אחר עלה וטובלים בגבעה. בסוף אוכלים את הלב.

אפשר להכין את הארטישוקים גם בתנור בחום מקסימלי במצב גריל. השלב שבו ייראו הארטישוקים במיטבם, צלויים וזהובים, הוא המלכודת של התנור. הארטישוק עדיין חי וקשה. צולים במשך 45-30 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות