מתכון

שעועית ירוקה שטוחה בשמן זית

הטורקים מחבבים במיוחד זן זה של שעועית ירוקה רחבה ושטוחה, המצוי כעת בשווקים. היא מניבה מרקם וטעם מיוחדים ואפשר להגישה כתוספת חמה או כסלט קר. כמות שמן הזית גדולה יחסית, אך הטעם הנהדר ישכיח במהרה חישובים קלוריים

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית פנסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
שעועית ירוקה שטוחה

רכיבים

  • 1 ק"ג שעועית ירוקה שטוחה
  • חצי כוס שמן זית משובח
  • 2 בצלים קצוצים דק מאוד
  • 2 עגבניות בשלות בגודל בינוני, חתוכות לרבעים
  • 2 כפיות מלח או לפי הטעם
  • 3 כפיות סוכר
  • 4 כוסות מים

הוראות הכנה

מסירים מתרמילי השעועית את הקצוות ואת הסיב המרכזי, אם יש. משאירים אותם שלמים.

מניחים בסיר עם כל החומרים פרט למים.

סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים על להבה גבוהה במשך 3 דקות.

בעזרת מגבת עבה מטלטלים את הסיר על תכולתו. חוזרים על התהליך עוד שלוש פעמים.

מוסיפים את המים הרותחים, מכסים שנית ומבשלים על להבה בינונית כ-45 דקות, או עד שרוב הנוזלים מתאדים.

תגובות