שעועית ירוקה שטוחה בשמן זית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שעועית ירוקה שטוחה בשמן זית

הטורקים מחבבים במיוחד זן זה של שעועית ירוקה רחבה ושטוחה, המצוי כעת בשווקים. היא מניבה מרקם וטעם מיוחדים ואפשר להגישה כתוספת חמה או כסלט קר. כמות שמן הזית גדולה יחסית, אך הטעם הנהדר ישכיח במהרה חישובים קלוריים

דרגת קושי: קל
שעועית ירוקה שטוחה
דרימסטיים
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

1 ק"ג שעועית ירוקה שטוחה

חצי כוס שמן זית משובח

2 בצלים קצוצים דק מאוד

2 עגבניות בשלות בגודל בינוני, חתוכות לרבעים

2 כפיות מלח או לפי הטעם

3 כפיות סוכר

4 כוסות מים

הוראות הכנה

מסירים מתרמילי השעועית את הקצוות ואת הסיב המרכזי, אם יש. משאירים אותם שלמים.

מניחים בסיר עם כל החומרים פרט למים.

סוגרים את הסיר במכסה ומבשלים על להבה גבוהה במשך 3 דקות.

בעזרת מגבת עבה מטלטלים את הסיר על תכולתו. חוזרים על התהליך עוד שלוש פעמים.

מוסיפים את המים הרותחים, מכסים שנית ומבשלים על להבה בינונית כ-45 דקות, או עד שרוב הנוזלים מתאדים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות