מתכון

עוגת שכבות אגוזים וקינמון

עוגת קינמון פריכה וריחנית שמתאימה במיוחד ליד הקפה או התה

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת קינמון ואגוזים
עוגת קינמון ואגוזיםצילום: דרימסטיים
רונית פנסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל

אין צורך להיכנס לפאניקה. הבצק בעוגה הזאת אמנם מכיל שמרים, אך לא צריך לחכות עד שיתפח. השמרים מעניקים לבצק תוספת פריכות וריח אופייני. עוגה מתוקה למדי, מתאימה במיוחד להגשה לצד קפה.

רכיבים

  • שליש כוס חלב
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 3 כפות סוכר
  • 3 כוסות קמח
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה בינונית
  • 1 שקית אבקת אפייה (2 כפיות)
  • קורט מלח
  • 1 כוס ריבת משמש או תות שדה משובחת (לא קונפיטורה)
  • חצי כוס סוכר
  • 2 כפות קינמון
  • כוס אגוזי מלך קצוצים דק

הוראות הכנה

1. מחממים את החלב שיהיה פושר. מפוררים את השמרים בקערה קטנה, מוסיפים את הסוכר ואת החלב ומערבבים עד שהשמרים נמסים. מכסים ומניחים לשמרים לתפוח.

2. בינתיים, מניחים את הקמח בקערה, חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומערבבים עם הקמח לתערובת פירורית. מוסיפים את תערובת השמרים, הביצה, אבקת האפייה והמלח. לשים לבצק חלק. יוצרים כדור ומחלקים אותו לשלושה חלקים שווים.

3. על משטח מקומח קלות מרדדים חלק אחד של הבצק לגודל של תבנית אפייה מרובעת בגודל בינוני. משמנים ומקמחים את התבנית ומניחים עליה את עלה הבצק. מורחים על עלה הבצק חצי מכמות הריבה, מפזרים מעל חצי מכמות הסוכר, הקינמון והאגוזים.

4. מרדדים את החלק השני של הבצק ומניחים מעל לראשון. מורחים על הבצק את יתרת הריבה (בעדינות, כי כעת ייתכן שבבצק ייווצרו כמה חורים, בגלל האגוזים שמתחתיו). מפזרים את שארית הסוכר, הקינמון והאגוזים. מרדדים את העלה השלישי ומניחים מעל. מהדקים קלות בכף היד.

5. מניחים את התבנית בתנור שחומם מראש לחום בינוני, ואופים במשך כ-40 דקות, או עד שהעוגה משחימה. מוציאים ומניחים לקירור על רשת. מפזרים מעל אבקת סוכר וחותכים לריבועים קטנים.

תגובות