מתכון |

פשטידת כרובית קלה וקלילה

פשטידות הן לרוב מלכודת קלורית מבלי שהבחנו בכך. המתכון של חנה גרשוני לפשטידת כרובית עם 300 קלוריות למנה בלבד

חנה גרשוני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חנה גרשוני
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
רגע לפני שמכסים בגבינה, מניחים את הכרובית בתבנית אפייהצילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 1 כוס פרחי כרובית מבושלים
  • 50 גרם גבינה לבנה 5% (קוטג')
  • חצי כוס מיץ עגבניות טריות
  • רבע כוס פירורי לחם
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה או שמיר קצוץ
  • 30 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מבשלים כרובית במי מלח, מסננים ומפרקים את הראש לפרחי כרובית.

יוצקים לתבנית אפייה שטוחה או לכלי חסין אש רבע כוס מיץ עגבניות.

מסדרים מעל מיץ העגבניות את פרחי הכרובית ומעליהם שופכים את הגבינה הלבנה.

ממליחים ויוצקים מעל הגבינה את שארית מיץ העגבניות.

בקערה מערבבים את פירורי הלחם עם הגבינה המגוררת, הפטרוזיליה ומעט פלפל שחור.

מפזרים את התערובת על הכרובית שמכוסה בגבינה ומעבירים לתנור לאפייה בחום של 180 מעלות עד שהגבינה משחימה.

300 קלוריות לכל המנה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ