רונית פנסו
מנגולד
צילום: dreamstime
רונית פנסו
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:
קל

המנגולד במיטבו ככל שמעמיקים לתוך עונת החורף. הוא מוכר לרבים בעיקר בזכות עליו הירוקים המזכירים את עלי התרד בטעמם ובמרקמם, אך גם לגבעולים הלבנים טעם ואופי משלהם, וכדאי לעשות גם בהם שימוש. במטבח הצרפתי הקלאסי מבשלים את עלי המנגולד במים ולאחר מכן מקרימים ברוטב בשמל. במתכון הבא, המגיע מהמטבח המרוקאי, הם מקבלים טיפול נועז יותר, המפיק מהם טעם נפלא.

רכיבים

  • 4 צרורות מנגולד גדולים

  • רבע כוס שמן זית

  • 4 שיני שום גדולות, קלופות וחתוכות לקוביות קטנות

  • 2 כפיות גדושות כמון טחון

  • חצי כפית אריסה או פפריקה חריפה

  • 1.5 כפיות מלח או לפי הטעם

  • מיץ מ-2 לימונים גדולים

  • חצי כוס מים

הוראות הכנה

שוטפים היטב את עלי המנגולד ומסננים. מפרידים את העלים הירוקים ושומרים לשימוש בכל מתכון שבו משתמשים בעלי תרד.

קוטמים את קצוות הגבעולים הלבנים וחותכים לחתיכות באורך של כחצי ס"מ.

מניחים את שמן הזית עם השום במחבת גדולה, מטגנים קלות מאוד, ומוסיפים את הגבעולים הקצוצים. מערבבים ומוסיפים את שאר החומרים. מבשלים על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל הנוזלים מתאדים והגבעולים מתרככים אך עדיין שומרים על צורתם. מניחים להתקרר. נהדר גם כתוספת לדגים מטוגנים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ