שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

שורשים צלויים בתנור

מגש צבעוני ויפה קל להכנה ומהיר שמנצל את כל ירקות השורש למנה עיקרית או תוספת ליד

רונית פנסו
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
ירקות שורש צלויים
ירקות שורש צלוייםצילום: לימור לניאדו תירו
רונית פנסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5 סועדים
זמן בישול:40 דקות כולל צלייה

שילוב של ירקות שורש במנה אחת אינו רק צבעוני וטעים, הוא גם בריא ומזין במיוחד. שלב ההכנות - איסוף כל סוגי השורשים, קילופם וחיתוכם - אינו מהיר במיוחד, אך אפשר לעשות זאת מראש ולצלות קרוב ככל האפשר להגשה. הצלייה בחום גבוה ללא נוזלים ובתיבול מינימלי מעצימה את טעמן המתקתק משהו של הפקעות.

רכיבים

  • 6 גזרים בגודל בינוני
  • 4 קולורבי קטנים
  • 4 לפתות קטנות
  • 4 בטטות בגודל בינוני
  • 1 סלק בינוני
  • 3-2 גבעולי תימין טרי

הוראות הכנה

מקלפים את כל הירקות והפקעות, רוחצים היטב וחותכים לקוביות בגודל בינוני.

מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהתימין. מערבבים היטב.

מחממים את התנור לחום גבוה. מניחים בתבנית צלייה ומפזרים את גבעולי התימין מעל. צולים כ-30 דקות, או עד שהירקות מתרככים אך שומרים על צורתם. לא מערבבים במשך הצלייה. משאירים בטמפרטורת החדר לכמה דקות לפני ההגשה.

מתאים כתוספת או כמנה עיקרית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ