ירקות שורש צלויים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ירקות שורש צלויים

מגש צבעוני ויפה קל להכנה ומהיר שמנצל את כל ירקות השורש למנה עיקרית או תוספת ליד

5 סועדים דרגת קושי: קל
ירקות שורש צלויים
לימור לניאדו תירו

שילוב של ירקות שורש במנה אחת אינו רק צבעוני וטעים, הוא גם בריא ומזין במיוחד. שלב ההכנות - איסוף כל סוגי השורשים, קילופם וחיתוכם - אינו מהיר במיוחד, אך אפשר לעשות זאת מראש ולצלות קרוב ככל האפשר להגשה. הצלייה בחום גבוה ללא נוזלים ובתיבול מינימלי מעצימה את טעמן המתקתק משהו של הפקעות.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ראש סלרי גדול

6 גזרים בגודל בינוני

4 קולורבי קטנים

4 לפתות קטנות

4 בטטות בגודל בינוני

1 סלק בינוני

פלפל חריף (לא חובה)

רבע כוס שמן זית

מלח ופלפל שחור טרי לפי הטעם

קורט פפריקה חריפה

קורט אבקת שום

3-2 גבעולי תימין טרי

הוראות הכנה

מקלפים את כל הירקות והפקעות, רוחצים היטב וחותכים לקוביות בגודל בינוני.

מוסיפים את שאר החומרים חוץ מהתימין. מערבבים היטב.

מחממים את התנור לחום גבוה. מניחים בתבנית צלייה ומפזרים את גבעולי התימין מעל. צולים כ-30 דקות, או עד שהירקות מתרככים אך שומרים על צורתם. לא מערבבים במשך הצלייה. משאירים בטמפרטורת החדר לכמה דקות לפני ההגשה.

מתאים כתוספת או כמנה עיקרית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות