מתכון

קרוקטים של תפוחי אדמה ופטריות

קציצות פשוטות, טעימות ומחממות בהשראת המטבח הרוסי, אך במקרה הנוכחי תהליך ההכנה מהיר יותר, והתוצאה טעימה לא פחות

רונית פנסו
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קרוקטים של תפוחי אדמה ופטריות
קרוקטים של תפוחי אדמה ופטריותצילום: דורעם גונט
רונית פנסו
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

קציצות פשוטות, טעימות ומחממות בהשראת המטבח הרוסי. במתכון המקורי מכינים בצק תפוחי אדמה, קורצים עיגולי בצק, ממלאים כל אחד בתערובת הפטריות, ואז מטגנים. התוצאה טעימה מאוד, אך כאן פושט התהליך לטובת הכנה מהירה יותר, והתוצאה טעימה לא פחות. למי שמתעצל עוד יותר - התערובת מתאימה מאוד גם לאפייה כפשטידה. על דבר אחד מהמטבח הרוסי לא כדאי לוותר - הגשה עם המון שמנת חמוצה בצד.

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים
  • 2 כוסות של פרוסות פטריות טריות
  • חצי כוס בצל חתוך לקוביות קטנות
  • 50 גרם חמאה
  • 3 ביצים טרופות
  • 3-2 כפות קמח
  • מלח לפי הטעם
  • כוס פירורי לחם
  • חמאה מזוקקת או שמן לטיגון (או תערובת של השניים)

הוראות הכנה

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים במים שהומלחו קלות, במשך כ-20 דקות, או עד שהם רכים מאוד. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

בינתיים מטגנים במחבת את הפטריות והבצל, עם חצי מכמות החמאה, מלח ופלפל שחור טרי. מניחים להתקרר.

מועכים את תפוחי האדמה המבושלים למחית חלקה ומוסיפים מעט מלח, את שארית החמאה, 2 מהביצים ואת הקמח. מוסיפים גם את הפטריות והבצל המטוגן. לשים היטב, למעין בצק. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח נוסף.

על משטח מקומח, משטחים את התערובת לעלה עבה למדי, ובעזרת חותכן עגול קורצים ממנו עיגולים בגודל בינוני.

טורפים בצלחת את הביצה הנותרת, עם כפית מים, וטובלים בה את הקציצות.

מניחים את פירורי הלחם בצלחת נוספת, שאליה מעבירים את הקציצות שצופו בביצה ומצפים אותן מכל הצדדים.

מחממים את החמאה המזוקקת במחבת ומטגנים את הקציצות המצופות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים על מגבות נייר. מגישים חם, עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.

תגובות