קרוקטים של תפוחי אדמה ופטריות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרוקטים של תפוחי אדמה ופטריות

קציצות פשוטות, טעימות ומחממות בהשראת המטבח הרוסי, אך במקרה הנוכחי תהליך ההכנה מהיר יותר, והתוצאה טעימה לא פחות

דרגת קושי: קל
קרוקטים של תפוחי אדמה ופטריות
דורעם גונט

קציצות פשוטות, טעימות ומחממות בהשראת המטבח הרוסי. במתכון המקורי מכינים בצק תפוחי אדמה, קורצים עיגולי בצק, ממלאים כל אחד בתערובת הפטריות, ואז מטגנים. התוצאה טעימה מאוד, אך כאן פושט התהליך לטובת הכנה מהירה יותר, והתוצאה טעימה לא פחות. למי שמתעצל עוד יותר - התערובת מתאימה מאוד גם לאפייה כפשטידה. על דבר אחד מהמטבח הרוסי לא כדאי לוותר - הגשה עם המון שמנת חמוצה בצד.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

1 ק"ג תפוחי אדמה מקולפים

2 כוסות של פרוסות פטריות טריות

חצי כוס בצל חתוך לקוביות קטנות

50 גרם חמאה

3 ביצים טרופות

3-2 כפות קמח

מלח לפי הטעם

כוס פירורי לחם

חמאה מזוקקת או שמן לטיגון (או תערובת של השניים)

הוראות הכנה

חותכים את תפוחי האדמה לקוביות ומבשלים במים שהומלחו קלות, במשך כ-20 דקות, או עד שהם רכים מאוד. מסננים היטב ומעבירים לקערה.

בינתיים מטגנים במחבת את הפטריות והבצל, עם חצי מכמות החמאה, מלח ופלפל שחור טרי. מניחים להתקרר.

מועכים את תפוחי האדמה המבושלים למחית חלקה ומוסיפים מעט מלח, את שארית החמאה, 2 מהביצים ואת הקמח. מוסיפים גם את הפטריות והבצל המטוגן. לשים היטב, למעין בצק. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח נוסף.

על משטח מקומח, משטחים את התערובת לעלה עבה למדי, ובעזרת חותכן עגול קורצים ממנו עיגולים בגודל בינוני.

טורפים בצלחת את הביצה הנותרת, עם כפית מים, וטובלים בה את הקציצות.

מניחים את פירורי הלחם בצלחת נוספת, שאליה מעבירים את הקציצות שצופו בביצה ומצפים אותן מכל הצדדים.

מחממים את החמאה המזוקקת במחבת ומטגנים את הקציצות המצופות עד שהן מזהיבות משני הצדדים. מוציאים מהמחבת ומניחים על מגבות נייר. מגישים חם, עם שמנת חמוצה ועירית קצוצה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות