סלט קפרזה אפוי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

סלט קפרזה אפוי

4 מנות דרגת קושי: קל
סלט קפרזה
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

4 עגבניות עגולות אדומות עם עוקץ

4 כדורי גבינת מוצרלה
8 כפות שמן אבוקדו
חופן עלי אורגנו טריים
חופן בזיליקום טרי
מלח, פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים תנור עם גריל עליון לחום של 230 מעלות. פורסים את העגבניות לרוחבן, לארבע או חמש פרוסות. פורסים את כדורי המוצרלה, וקוצצים את עשבי התבלין. מסדרים את פרוסות העגבנייה והמוצרלה אלה על אלה, כך שהעגבנייה מסודרת בצורתה המקורית בתוספת פרוסות המוצרלה. מתבלים בעשבי התבלין הקצוצים, יוצקים שמן אבוקדו, ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מעבירים לתבנית אפייה וצולים כשמונה דקות עד להמסת הגבינה.

טיפים

אפשר לשחק עם המילויים:

במטבח הערבי העטייף או הקטייף מגיעים במילוי תערבות אגוזים ממינים שונים, עם קינמון וסוכר וישנו גם מילוי של גבינה מתוקה. אם מחליטים על מילוי אחר, כמו הגבינה, אגוזים, או אפילו שוקולד אפשר להבריש מעט חמאה מומסת ולהכניס לתנור לחמש דקות ב- 200 מעלות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות