מתכון |

תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
10-12 מנות

תבשיל קדירה עם נתחי בשר נימוחים, שמכיל את שפע ירקות הסתיו. לאחר שבע שעות בישול, הבשר המשובץ בפסי שומן דקים יתפורר בקלות מהעצם הפנימית. חשוב לבקש מהקצב לנקות את נתחי השפונדרה משכבת השומן העליונה והתחתונה, כדי שהתבשיל לא יהיה שמן מדי. מומלץ לבשל יום מראש ולחמם שעה לפני ההגשה.

רכיבים

הוראות הכנה

מחממים תנור לתוכנית גריל לחום המקסימלי. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שפונדרה, סלקים, סלרי ותימין. מזליפים מעל 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים במרכז התנור 10 דקות.

הופכים את השפונדרה וממשיכים בצלייה 10 דקות נוספות. בזמן הצלייה מחממים סיר גדול, מזליפים שמן זית ומטגנים את הבצלים בשלמותם 20 דקות. מערבבים מפעם לפעם כך שישחימו היטב מכל צדדיהם.

מוסיפים לסיר שיני שום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את תכולת תבנית הצלייה - כולל הנוזלים, אך ללא התימין. מוסיפים לסיר צרור עשבי תיבול טריים קשורים בחוט בישול, תבלינים, יין, סויה וסילאן. מכסים, מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה 7 שעות. שומרים על בעבוע עדין במשך כל הבישול. מערבבים בעדינות מדי כשעה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ