תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק

10-12 מנות דרגת קושי: קל
תבשיל בשר על העצם ביין לבן, סילאן ובייבי סלק
לימור לניאדו תירוש

תבשיל קדירה עם נתחי בשר נימוחים, שמכיל את שפע ירקות הסתיו. לאחר שבע שעות בישול, הבשר המשובץ בפסי שומן דקים יתפורר בקלות מהעצם הפנימית. חשוב לבקש מהקצב לנקות את נתחי השפונדרה משכבת השומן העליונה והתחתונה, כדי שהתבשיל לא יהיה שמן מדי. מומלץ לבשל יום מראש ולחמם שעה לפני ההגשה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2.5 ק"ג שפונדרה עם העצם (שורט ריבס) באורך 6 ס"מ, חתוך למקטעים ברוחב העצם, כ-7-5 ס"מ

15 סלקים קטנים קלופים
3 ראשי סלרי קטנים קלופים וחתוכים לאורך לרבעים
4 כפות שמן זית
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה
4 ענפי תימין
25 בצלים קטנים (בגודל משמש) קלופים
4 כפות שמן זית
ראש שום שלם מפורק לשיניו וקלוף
צרור עשבי תיבול (4 ענפי תימין, 2 ענפי רוזמרין, 2 עלה דפנה)
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי שלמים
חצי כפית גרגירי כמון שלמים
חצי כפית גרגירי קימל שלמים
חצי כפית גרגירי כוסברה טחונים
כפית פפריקה חריפה
2 יחידות פלפל שאטה יבש (קטן)
בקבוק יין לבן יבש
4 כפות רוטב סויה
4 כפות סילאן

 

הוראות הכנה

מחממים תנור לתוכנית גריל לחום המקסימלי. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה שפונדרה, סלקים, סלרי ותימין. מזליפים מעל 4 כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים במרכז התנור 10 דקות.

הופכים את השפונדרה וממשיכים בצלייה 10 דקות נוספות. בזמן הצלייה מחממים סיר גדול, מזליפים שמן זית ומטגנים את הבצלים בשלמותם 20 דקות. מערבבים מפעם לפעם כך שישחימו היטב מכל צדדיהם.

מוסיפים לסיר שיני שום ומטגנים 5 דקות. מוסיפים את תכולת תבנית הצלייה - כולל הנוזלים, אך ללא התימין. מוסיפים לסיר צרור עשבי תיבול טריים קשורים בחוט בישול, תבלינים, יין, סויה וסילאן. מכסים, מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה 7 שעות. שומרים על בעבוע עדין במשך כל הבישול. מערבבים בעדינות מדי כשעה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות