מרק ערמונים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק ערמונים

מרק צרפתי קלאסי. מרקמו חלק וקטיפתי, וטעמו אגוזי. מתאים כמנה ראשונה או כפתיח חגיגי, שיוגש בכוסות אספרסו דקיקות

6 מנות דרגת קושי: קל
מרק ערמונים
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

300 גרם ערמונים קלופים או בוואקום

20 גרם חמאה
1 כף שמן זית
1 בצל חתוך לקוביות
2 כרישות, החלק הלבן בלבד, פרוסות לעיגולים
4 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים לעיגולים
5 ענפי תימין טריים
4.5 כוסות (ליטר ו-80 מ"ל) מים רותחים
שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה
חצי כפית מלח גס
חצי כפית פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

בסיר עמוק מחממים את החמאה ושמן הזית. מטגנים את הבצלים, הכרישות והסלרי כ-10 דקות. מוסיפים ערמונים, תימין, מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות.

מוזגים מים רותחים, מרתיחים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות, כשהסיר מכוסה.

מוסיפים שמנת מתוקה וטוחנים היטב בבלנדר.

מתקנים תיבול ומגישים (אפשר להניח מעל המרק כפית שמנת חמוצה, מעט עירית קצוצה וכמה טיפות שמן זית).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות