שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

מרק ערמונים

מרק צרפתי קלאסי. מרקמו חלק וקטיפתי, וטעמו אגוזי. מתאים כמנה ראשונה או כפתיח חגיגי, שיוגש בכוסות אספרסו דקיקות

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
מרק ערמונים
מרק ערמוניםצילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 300 גרם ערמונים קלופים או בוואקום
  • 20 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל חתוך לקוביות
  • 2 כרישות, החלק הלבן בלבד, פרוסות לעיגולים
  • 4 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים לעיגולים
  • 5 ענפי תימין טריים
  • 4.5 כוסות (ליטר ו-80 מ"ל) מים רותחים
  • שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה

הוראות הכנה

בסיר עמוק מחממים את החמאה ושמן הזית. מטגנים את הבצלים, הכרישות והסלרי כ-10 דקות. מוסיפים ערמונים, תימין, מלח ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות.

מוזגים מים רותחים, מרתיחים ומבשלים על אש בינונית כ-45 דקות, כשהסיר מכוסה.

מוסיפים שמנת מתוקה וטוחנים היטב בבלנדר.

מתקנים תיבול ומגישים (אפשר להניח מעל המרק כפית שמנת חמוצה, מעט עירית קצוצה וכמה טיפות שמן זית).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ