מתכון

פטריות ממולאות

אסף אואולנגי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אסף אואולנגי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
פטריות ממולאות
פטריות ממולאות

רכיבים

  • 12 פטריות שמפיניון בינוניות, ללא הרגליים

למילוי:

  • רגלי פטריות השמפיניון
  • 1 גליל גבינת פרומעז
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1 חופן בזיליקום קצוץ
  • 1 חופן אגוזי מלך קצוצים
  • 1 חופן שקדים מולבנים קצוצים
  • קורט מלח וקורט פלפל שחור

לציפוי:

  • קמח
  • פירורי לחם עם שומשום
  • 1 ביצה

לרוטב:

  • חמאה ושמן זית לאידוי השום
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • 2 כפות שום כתוש או שום טרי קצוץ
  • 1 חופן שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות קמח

הוראות הכנה

קוצצים את רגלי הפטריות, ומערבבים עם יתר חומרי המילוי לתערובת אחידה. ממלאים את הפטריות בעזרת כף. מצפים אותן בקמח, ביצה ופירורי לחם עם שומשום. מניחים בצד. הכנת הרוטב: מאדים את השום בקצת חמאה ושמן זית עד הזהבה. מוסיפים שתי כפות קמח ומטגנים עד שכל השמן נספג בקמח. לאחר מכן, מוסיפים את החלב והשמנת ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ושמיר, ומבשלים על אש קטנה במשך מספר דקות. מטגנים את הפטריות עד הזהבה.

הגשה:

יוצקים את הרוטב לצלחת ומניחים את הפטריות במרכזה (המלצת הגשה: שלוש פטריות בצלחת). מקשטים עם שלושה עלי בזיליקום טריים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ