תבשיל פג'ואדה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מיקי סויסה, שף אורח
תבשיל פג'ואדה צילום: דן פרץ

רכיבים

  • 500 גרם שעועית שחורה מושרית במים

  • 1 ק"ג בשר בקר מס' 8 חתוך לקוביות גסות

  • 5 בצלים חתוכים גס

  • 4 גזרים חתוכים גס

  • 10 שיני שום שלמות

  • 3 כפות רסק עגבניות

  • 1 כוס יין אדום

  • 3 ענפי תימין

  • צרור כוסברה קצוצה

  • מלח ופלפל שחור גרוס

  • 1 כף פפריקה מתוקה

  • חצי כוס שמן זית

  • 2 ליטר ציר בקר (מים)

הוראות הכנה

מבשלים את השעועית במים עד לריכוך ומסננים. מחממים סיר עם שמן זית וצורבים את הבשר היטב, מוציאים את הבשר ומטגנים את הבצל הגזר והשום כשתי דקות. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את רסק העגבניות ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס ופפריקה. יוצקים את היין פנימה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את ציר הבקר. מביאים לרתיחה נוספת, מכניסים את ענפי התימין ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי או עד לריכוך הבשר. מוסיפים את השעועית והכוסברה ומבשלים על אש נמוכה 40 דקות נוספות. משלימים טעם במידת הצורך. מגישים עם אורז לבן מתחת ומפזרים עשבי תיבול טריים מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ