מתכון

פטריות ממולאות בגבינות

סלט למרכז השולחן או מנה ראשונה אישית, פטריות ממולאות בגבינות עם רוטב מפתיע בצד

אסף אוטולנגי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף אוטולנגי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
פטריות ממולאות

רכיבים

  • 12 פטריות שמפיניון בינוניות, ללא הרגליים

למילוי:

  • רגלי פטריות השמפיניון
  • 1 גליל גבינת פרומעז
  • 2 כפות גבינת שמנת
  • 1 חופן בזיליקום קצוץ
  • 1 חופן אגוזי מלך קצוצים
  • 1 חופן שקדים מולבנים קצוצים
  • קורט מלח ופלפל שחור

לציפוי:

  • קמח
  • פירורי לחם עם שומשום
  • 1 ביצה

לרוטב:

  • חמאה ושמן זית לאידוי השום
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • 2 כפות שום כתוש או שום טרי קצוץ
  • 1 חופן שמיר קצוץ
  • מלח, פלפל
  • 2 כפות קמח

הוראות הכנה

קוצצים את רגלי הפטריות, מערבבים עם יתר חומרי המילוי לתערובת אחידה וממלאים את הפטריות בעזרת כף.

מצפים אותן בקמח, ביצה ופירורי לחם עם שומשום. מניחים בצד.

הכנת הרוטב:

מאדים את השום בקצת חמאה ושמן זית עד הזהבה. מוסיפים שתי כפות קמח ומטגנים עד שכל השמן נספג בקמח. לאחר מכן מוסיפים את החלב והשמנת, ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח, פלפל ושמיר ומבשלים על אש קטנה מספר דקות.

הגשה:

מטגנים את הפטריות עד הזהבה, יוצקים את הרוטב לצלחת ומניחים את הפטריות במרכזה (המלצת הגשה: 3 פטריות בצלחת). מקשטים עם 3 עלי בזיליקום טריים ומגישים.

תגובות