מתכון

מרק קרופניק

גרסה עדכנית למרק הפולני הידוע

מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:10 מנות
זמן בישול:30 דקות
מרק קרופניקצילום: דן פרץ

תגיות:

רכיבים

  • 1 חבילה פטריות פורצ'יני יבשות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים קצוצים לקוביות, לא קטנות מדי
  • 3-4 גזרים קלופים (לא הכרחי)
  • 5 גבעולי סלרי עם עלים
  • 3/4 כוס גריסים
  • 20 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל לבן או שחור גרוס
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 6 כוסות מים או מרק עוף מסונן

הוראות הכנה

משרים את הפטריות בקערה עם מים חמימים.

מחממים שמן זית בסיר גדול ומאדים בו את הבצל הקצוץ, הגזרים והסלרי על אש קטנה במשך 10-20 דקות תוך כדי ערבוב מזדמן. שולים את הפטריות מנוזלי ההשריה ומוסיפים אותן לסיר (שומרים את הנוזלים).

שוטפים את הגריסים 3-4 פעמים בקערה עם מים עד שתצא מהם הלחלוחית. מסננים היטב, מוסיפים לסיר ומגבירים את האש. מוסיפים את החמאה, מערבבים ומטגנים דקה נוספת. מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים מים או מרק עוף, את נוזלי שריית הפטריות ואת תפוחי האדמה, ומבשלים כ-20 דקות או עד שהגריסים מתרככים אבל לא מאבדים צורה ומתמוססים. הגריסים שותים את המרק ומסמיכים אותו ויכול להיות שיהיה צורך להוסיף מים במהלך הבישול.

טועמים ומתקנים תיבול. מי שמוכרח יכול להוסיף אבקת מרק - לא יותר מכפית. מבשלים 2-3 דקות נוספות ומסירים מהאש. מגישים מיד, אחרת המרק יסמיך מדי.

להגשה: כדאי לטגן או לקלות חופן אגוזים, לקצוץ ולזרות על המרק בתוספת כף שמנת חמוצה או יוגורט. פרוסת לחם קלויה משופשפת בשן שום שמונחת בתחתית הצלחת גם היא תשתלב נהדר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ