מתכון |

סלמון במרינדה עם סילאן ובלסמי על ריזוטו פטריות יער

שילוב של תבשיל איטלקי מנחם ודג רענן ומלא טעמים

קלוד בן איטח, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קלוד בן איטח, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:45 דקות

תגיות:

רכיבים

  • 500 גרם פילה סלמון מושרה במרינדה יום מראש (80 מ"ל סויה, 80 מ"ל מירין, 80 מ"ל יין אדום, 80 מ"ל סילאן)
  • כוס ציר ירקות
  • כוס חומץ בלסמי
  • כוס יין אדום
  • 100 גרם ריזוטו
  • חופן פטריות חתוכות, מרוככות במחבת
  • 120 מ"ל חלב קוקוס
  • חופן פרמזן
  • כמה עלי תרד וארגולה קרועים
  • קורט מלח

הוראות הכנה

מצמצמים את היין והבלסמי בסיר קטן עד לקבלת מרקם מקורמל, סמיך מעט.

סוגרים את הסלמון קלות במחבת ברזל משני צדיו ומכניסים לתנור בחום גבוה למשך כ-5 עד 7 דקות.

מכינים את הריזוטו על ידי חימום במחבת והוספת ציר הירקות עד לספיגה מלאה וריכוך הריזוטו.

בשלב הסופי מוסיפים את החלב קוקוס, ולאחר מכן את הפטריות, מורידים מהאש ומוסיפים את הפרמזן, התרד ומעט מלח.

אופן הגשה:

יוצקים את הריזוטו על צלחת, מניחים את הסלמון על הריזוטו ומוזגים על הסלמון מעט מן הרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ