מתכון

סלמון מקורמל בסילאן ובלסאמי על ריזוטו פטריות יער

שילוב של תבשיל איטלקי מנחם ודג רענן ומלא טעמים

קלוד בן איטח, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
קלוד בן איטח, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:45 דקות
סלמון מקורמל

תגיות:

  • 500 גרם פילה סלמון מושרה במרינדה יום מראש (80 מ"ל סויה, 80 מ"ל מירין, 80 מ"ל יין אדום, 80 מ"ל סילאן)
  • כוס ציר ירקות
  • כוס חומץ בלסמי
  • כוס יין אדום
  • 100 גרם ריזוטו
  • חופן פטריות חתוכות, מרוככות במחבת
  • 120 מ"ל חלב קוקוס
  • חופן פרמזן
  • כמה עלי תרד וארגולה קרועים
  • קורט מלח

מצמצמים את היין והבלסמי בסיר קטן עד לקבלת מרקם מקורמל, סמיך מעט.

סוגרים את הסלמון קלות במחבת ברזל משני צדיו ומכניסים לתנור בחום גבוה למשך כ-5 עד 7 דקות.

מכינים את הריזוטו על ידי חימום במחבת והוספת ציר הירקות עד לספיגה מלאה וריכוך הריזוטו.

בשלב הסופי מוסיפים את החלב קוקוס, ולאחר מכן את הפטריות, מורידים מהאש ומוסיפים את הפרמזן, התרד ומעט מלח.

אופן הגשה:

יוצקים את הריזוטו על צלחת, מניחים את הסלמון על הריזוטו ומוזגים על הסלמון מעט מן הרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ