מתכון |
מרק מלוחיה של דוחול ספאדי
השף דוחול ספאדי ממסעד דיאנא מדגים איך מכינים את המרק המצרי המפורסם
דוחול ספאדי, שף אורח
דוחול ספאדי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קלמרק מלוחיה צילום: ראובן צוקרמן
רכיבים
1 ק"ג מלוחיה
1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
2 שיני שום קצוצות
4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
פלפל אנגלי
שמן זית
1 ליטר ציר עוף
לימון
הוראות הכנה
מחממים את השמן בסיר. מטגנים את הבצל עד לריכוך, מוסיפים את השום הקצוץ ואת ציר העוף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. קוצצים את עלי המלוחיה דק ומוסיפים לתבשיל.
מתבלים. משאירים על אש נמוכה כרבע שעה ללא מכסה. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום הכתוש עד להזהבה. מורידים מהאש ומוסיפים לתבשיל שבסיר. מגישים בקערה עם לימון.