מתכון |

מרק מלוחיה של דוחול ספאדי

השף דוחול ספאדי ממסעד דיאנא מדגים איך מכינים את המרק המצרי המפורסם

דוחול ספאדי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דוחול ספאדי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מרק מלוחיה צילום: ראובן צוקרמן

רכיבים

  • 1 ק"ג מלוחיה
  • 1 בצל בינוני קצוץ לקוביות
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח
  • פלפל
  • פלפל אנגלי
  • שמן זית
  • 1 ליטר ציר עוף
  • לימון

הוראות הכנה

מחממים את השמן בסיר. מטגנים את הבצל עד לריכוך, מוסיפים את השום הקצוץ ואת ציר העוף. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. קוצצים את עלי המלוחיה דק ומוסיפים לתבשיל.

מתבלים. משאירים על אש נמוכה כרבע שעה ללא מכסה. מחממים שמן במחבת ומטגנים את השום הכתוש עד להזהבה. מורידים מהאש ומוסיפים לתבשיל שבסיר. מגישים בקערה עם לימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ