מרק ארטישוק ירושלמי עם קרם בצל

קים נווה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קים נווה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 סועדים
מרק ארטישוק ירושלמי
  • 1 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף, אך לא מקולף
  • 5 שיני שום
  • 2 בצל סגול בינוני מקולף
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • כמון
  • מים

לחמם את שמן הזית בסיר גדול ולצלות את הארטישוק הירושלמי בשמן כ-5 דקות. לאחר מכן, להוסיף את שיני השום ולצלות כ-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.

להוסיף לסיר כ-8 ליטרים של מים. לתבל במלח, פלפל וכמון לפי הטעם ולבשל על אש קטנה למשך כשעה. במקביל יש לטחון את הבצל הסגול בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ולטגן אותו בחמאה.

לאחר מכן יש להניחו בצד להתקרר. לאחר בישול הארטישוק כשעה, יש לטחון גם אותו עד לקבלת מרקם חלק. בזמן ההגשה יש ליצוק לכל קערית הגשה את המרק ומעליו להוסיף כפית מקרם הבצל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ