מרק ארטישוק ירושלמי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק ארטישוק ירושלמי

6 סועדים דרגת קושי: קל
4תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 קילו ארטישוק ירושלמי שטוף, אך לא מקולף

5 שיני שום
2 בצל סגול בינוני מקולף
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
כמון

הוראות הכנה

לחמם את שמן הזית בסיר גדול ולצלות את הארטישוק הירושלמי בשמן כ-5 דקות. לאחר מכן, להוסיף את שיני השום ולצלות כ-5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב.

להוסיף לסיר כ-8 ליטרים של מים. לתבל במלח, פלפל וכמון לפי הטעם ולבשל על אש קטנה למשך כשעה. במקביל יש לטחון את הבצל הסגול בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ולטגן אותו בחמאה.

לאחר מכן יש להניחו בצד להתקרר. לאחר בישול הארטישוק כשעה, יש לטחון גם אותו עד לקבלת מרקם חלק. בזמן ההגשה יש ליצוק לכל קערית הגשה את המרק ומעליו להוסיף כפית מקרם הבצל.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות