תבשיל לחי בקר

גולן גורפינקל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גולן גורפינקל, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
תבשיל לחי בקר
תבשיל לחי בקר צילום: בועז לביא
  • קילו של בשר לחי
  • 1 כוס קמח
  • פלפל שחור גרוס
  • בצל לבן
  • 2 ראשי סלרי בינוניים
  • שורש פטרוזליה
  • 1/2 גבעול כרישה
  • גזר אחד
  • 2 ענפי טימין
  • 3 גרגירים של פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה
  • 2 כוסות יין אדום יבש
  • 2 ליטר של ציר בקר/עוף/מרק ירקות
  • 50 גר' חמאה
  • 1/4 כוס שמן זית

לקרם ארטישוק ירושלמי:

  • קילו ארטישוק ירושלמי לפני קילוף
  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות מים
  • מלח
  • פלפל לבן

מקלפים את הירקות. חותכים גס ומניחים בצד.

בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן והחמאה. ממליחים ומפלפלים את נתחי הלחי, מקמחים ומנערים. כשהשמן והחמאה חמים מניחים את הנתחים וצורבים עד שיוזהבו ומוציאים לצלחת.

מכניסים לסיר את הירקות, מטגנים, מוסיפים את נתחי הלחי, שופכים את היין ומערבבים באש קטנה. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים.

מוציאים את הלחי וממשיכים לבשל את הרוטב. מוציאים את השומן, שופכים מעל הלחי ומקררים.

קרם ארטישוק:

מניחים בסיר את הארטישוק הירושלמי ושופכים את המים והחלב. מבשלים עד לריכוך הארטישוקים. מסננים ושומרים את הנוזלים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים את הארטישוק. מגישים לצד הלחי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ