תבשיל לחי בקר - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

תבשיל לחי בקר

דרגת קושי: קל
תבשיל לחי בקר
בועז לביא
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

קילו של בשר לחי

1 כוס קמח
פלפל שחור גרוס
בצל לבן
2 ראשי סלרי בינוניים
שורש פטרוזליה
1/2 גבעול כרישה
גזר אחד
2 ענפי טימין
3 גרגירים של פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
2 כוסות יין אדום יבש
2 ליטר של ציר בקר/עוף/מרק ירקות
50 גר' חמאה
1/4 כוס שמן זית

לקרם ארטישוק ירושלמי:

קילו ארטישוק ירושלמי לפני קילוף

2 כוסות חלב
2 כוסות מים
מלח
פלפל לבן

הוראות הכנה

מקלפים את הירקות. חותכים גס ומניחים בצד.

בסיר שטוח ורחב מחממים את השמן והחמאה. ממליחים ומפלפלים את נתחי הלחי, מקמחים ומנערים. כשהשמן והחמאה חמים מניחים את הנתחים וצורבים עד שיוזהבו ומוציאים לצלחת.

מכניסים לסיר את הירקות, מטגנים, מוסיפים את נתחי הלחי, שופכים את היין ומערבבים באש קטנה. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים כשעתיים.

מוציאים את הלחי וממשיכים לבשל את הרוטב. מוציאים את השומן, שופכים מעל הלחי ומקררים.

קרם ארטישוק:

מניחים בסיר את הארטישוק הירושלמי ושופכים את המים והחלב. מבשלים עד לריכוך הארטישוקים. מסננים ושומרים את הנוזלים, מעבירים למעבד מזון וטוחנים את הארטישוק. מגישים לצד הלחי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות