מתכון |

איך מכינים לימונים כבושים?

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
לימונים כבושים בצנצנת צילום: לימור לניאדו תירוש
  • 6 לימונים בשלים בינוניים

  • 4-5 כפיות מלח גס,

  • חצי כפית פפריקה חריפה

  • 3 גרגירי פלפל אנגלי

  • עלה דפנה

  • 2 כפות שמן זית

שוטפים את הלימונים במים וסבון ומייבשים היטב במגבת מטבח. קוטמים את הלימונים ופורסים לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ לכל היותר. מסירים את הגרעינים.

מניחים מלח ופפריקה בצלחת קטנה. טובלים כל פרוסה בתערובת המלח, מניחים זו מעל זו בצפיפות בצנצנת מעוקרת. לוחצים היטב על הפרוסות להגרת המיץ. אם הלימונים לא הגירו מספיק מיץ (עד כדי כיסוי הפרוסות), סוחטים מיץ לימון ומוזגים לצנצנת.

מניחים גרגירי פלפל אנגלי ועלה דפנה. מוזגים מעל הלימונים מעט שמן זית, סוגרים היטב ומניחים במקום מוצל למשך יומיים. לאחר הפתיחה מומלץ לאחסן במקרר.

תגובות