מתכון: פילה דניס אפוי בתנור עם ירקות

פילה דניס אפוי בתנור עם עשבי תיבול בנוסח הדייגים בלבנון, מוגש עם תפוחי אדמה ומתובלים ונקרא סידייה

צ'רלי פדידה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צ'רלי פדידה, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
פילה דניס אפוי בתנור

רכיבים

לדג:

  • 8 פילה דניס נקיים מקשקשים ואדרות (עצמות)
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לבצל:

  • 4 בצלים בינוניים קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 4 כפות שמן זית לטיגון הבצל
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם

לתפוחי אדמה:

  • 32 תפוחי אדמה ננסיים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

הדג -

מערבבים את כל המצרכים ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הדג על מגש אפיה, כאשר עור הדג מופנה כלפי מעלה ואופים בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות למשך כ-10 דקות.

הבצל -

מטגנים במחבת את הבצל ומוסיפים תוך כדי את התבלינים בסוף הטיגון , לבסוף מוסיפים מעט מלח.

תפוחי האדמה -

מערבבים את כל המצרכים ומעבירים לתבנית אפייה. אופים בתנור בטמפ' של 180 מעלות למשך כ-30 דקות.

מומלץ להגיש את הדגים על הבצל המטוגן.

תגובות