מתכון

פרחי קישואים מטוגנים

מנה בהשראת המטבח האיטלקי, הפרחים יוצאים פריכים ולא שמנוניים. מומלץ להגיש עם פלח לימון לצד כוס יין לבן צונן

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
זמן בישול:20 דקות
פרחי קישואים מטוגנים

רכיבים

  • 6 פרחי קישואים שטופים ומיובשים היטב
  • שמן קנולה או חמניות לטיגון
  • ביצה טרופה
  • 2 כפות חלב
  • רבע כוס קמח
  • רבע כוס פירורי לחם טבעיים זהובים
  • חצי כפית תימין טרי
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • שמן תירס או חמניות לטיגון עמוק
  • 5 זיתי קלמטה קצוצים
  • פלפל אדום חריף פרוס לעיגולים
  • גרידת לימון
  • כף בזיליקום קצוץ

הוראות הכנה

מחממים מחבת עם שמן בגובה 1 ס"מ. בקערה בינונית טורפים ביצה וחלב.

בצלחת נפרדת מערבבים קמח, פירורי לחם, תימין, מלח ופלפל.

טובלים היטב את פרחי הקישואים בתערובת הביצה ומעבירים בזריזות לצלחת היבשים, מצפים את הפרח והקישוא מכל צדדיו.

מטגנים בשמן החם עד הזהבה, כדקה מכל צד. מעבירים לנייר סופג. מפזרים מעל זיתים קצוצים, פלפל חריף, גרידת לימון ובזיליקום.

תגובות