מתכון

פרחי קישואים ממולאים בקציפת חציל בבלסמי

מעדן בהשראת המטבח הצרפתי הפרובנסאלי. אפשר למלא גם בגבינת ריקוטה עם אנשובי קצוץ, או בגבינת עזים רכה, בזיליקום קצוץ וגרידת לימון

לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
פרחי קישואים ממולאים בקציפת חציל בבלסמי מצומצם

רכיבים

למלית:

הוראות הכנה

מחממים תנור לתוכנית גריל. מניחים חציל בתבנית צלייה וצולים בחלקו העליון של התנור למשך 15 דקות מכל צד. מוציאים את ליבת החציל מהקליפה. מעבירים למסננת ומשהים לפחות חצי שעה להגרת הנוזלים.

מחממים מחבת עם שמן, מאדים בצל עד שקיפות. מוסיפים קישואים, שום, תימין ומטגנים 3 דקות. מוסיפים פרורי לחם, פטרוזיליה, מלח, פלפל וחצילים, מערבבים ומורידים מהאש. מרסקים את תערובת החצילים במעבד מזון או בבלנדר עד קבלת מחית חלקה. אם התערובת אינה יציבה דיה למילוי מוסיפים כף נוספת של פרורי לחם וטוחנים קצרות. מחממים סיר גדול עם מים עד רתיחה עדינה, מניחים כלי אידוי מעל הסיר (מקפידים שלא יהיה מגע עם המים) ומניחים נייר סופג רטוב. ממלאים את פרחי הקישואים בקציפת החציל, סוגרים את קצות עלי הכותרת של הפרח בדומה לסגירת מעטפה. מניחים את פרחי הקישואים על גבי הנייר הסופג ברווחים אחד מהשני. סוגרים את מכסה הסיר או את מכסה כלי האידוי ומאדים למשך 3 דקות. מעבירים לצלחת הגשה, מזליפים בלסמי, שמן זית, מלח אטלנטי ושבבי פרמזן.

תגובות