מתכון

סלמון ברוטב טריאקי עם בצל ירוק

נתח דג עסיסי בתערובת שומשום לבן ושחור ופלפל, עם רוטב צ'ילי מתוק, טריאקי ובצל.

נדב מרום, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
נדב מרום, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
סלמון ברוטב טריאקי
צילום: אסף לב

רכיבים

  • 1 ק"ג פילה סלמון
  • 5 כפות שומשום לבן קלוי
  • 3 כפות שומשום שחור
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן לצריבה על המחבת

לרוטב:

  • 1/2 כוס צ'ילי מתוק
  • 1/2 כוס טריאקי
  • 1/4 כוס מים
  • 5 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 1 כפית שטוחה של ג'ינג'ר טרי קצוץ
  • קורט מלח

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

חותכים את נתח הסלמון עם העור לרוחב, לחמש חתיכות שוות. חותכים כל נתח לרוחב על העור. פותחים את הפילה כך שהעור יישאר באמצע ולא יראו אותו.

טובלים את הדג מכל הכיוונים בתערובת שומשום, שומשום שחור, מלח ופלפל.

מחממים מעט שמן במחבת. כאשר השמן חם מניחים דגים ולאחר כדקה הופכים. מכניסים את הדגים לתנור לחמש דקות.

מחממים את כל רכיבי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הדג ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ