מתכון

מוסר ים צרוב במחבת

מנת דג אביבית של פילה דג רך מוגש על מצע של סלט עגבניות עם אספרגוסים, סלרי ובזיליקום טרי

צ'רלי פדידה, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
מוסר ים צרוב במחבת
מוסר ים צרוב במחבת צילום: דן פרץ
צ'רלי פדידה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

רכיבים

  • 600 גרם פילה מוסר, מחולק ל-4 מנות של 150 גרם כל מנה
  • 20 אספרגוסים חלוטים במים רותחים למשך 2 דקות המקוררים במי קרח
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 שן שום קצוצה
  • מלח ים ופלפל גרוס לפי הטעם

לסלסת אדמוניות:

  • 4 אדמוניות חתוכות לקוביות (1/2 ס"מ על 1/2 ס"מ)
  • 1 גבעול סלרי אמריקאי חתוך אלכסוני
  • 4 עלי ריחן טרי חתוך לרצועות דקות
  • 1 לימון סחוט
  • 8 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

הוראות הכנה

הדג:

מחממים מחבת קרמית, מוסיפים מעט שמן זית, וצורבים את הדגים מצד העור למשך כארבע דקות. הופכים את הדג וממשיכים לצרוב שתי דקות נוספות.

מסירים מהאש ומניחים את הדג במגש אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך שלוש דקות.

האספרגוסים:

מחממים מחבת עם ארבע כפות שמן זית ומוסיפים את השום ומטגנים עשר שניות. מוסיפים את האספרגוסים ומתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

סלסת אדמוניות:

מערבבים בקערה קוביות עגבניות, סלרי, ריחן, מיץ לימון ושמן זית. מערבבים הכל ובוזקים מעל הדג מיד לאחר שהוצא מהתנור ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ