מאפינס קינואה, חמוציות ואגוזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפינס קינואה, חמוציות ואגוזים

הקינואה יכולה גם להשתלב נהדר במתכונים מתוקים

12 מאפינס דרגת קושי: קל
מאפינס קינואה
איתיאל ציון
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

0.75 כוס קינואה אדומה או לבנה (אין הבדל בטעם)

1.5 כוסות מים רותחים
50 גרם חמאה
0.5 כוס סוכר חום
0.75 כוס חלב או יוגורט עזים
1 ביצה
1.5 כפיות אבקת אפייה
0.5 כפית מלח
0.5 כפית קינמון
0.25 כוס חמוציות ללא סוכר
0.25 כוס אגוזי מלך שבורים ביד (או שוקולד צ'יפס)
2 כוסות קמח כוסמין

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

שוטפים היטב את הקינואה, שופכים לסיר עם מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקינואה מתרככת, כ-20 דקות. מסירים מהאש.

מוסיפים חמאה וסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהחמאה נמסה, מוסיפים חלב ומערבבים היטב.

מוסיפים ביצה, אבקת אפייה, מלח, קינמון, חמוציות ואגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהוא נבלע בתערובת.

מחלקים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת. אופים כ-15 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, שחומים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות