מתכון

מאפינס קינואה, חמוציות ואגוזים

הקינואה יכולה גם להשתלב נהדר במתכונים מתוקים

כרמית אלקיים, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
כרמית אלקיים, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:12 מאפינס
מאפינס קינואה

רכיבים

  • 0.75 כוס קינואה אדומה או לבנה (אין הבדל בטעם)
  • 1.5 כוסות מים רותחים
  • 50 גרם חמאה
  • 0.5 כוס סוכר חום
  • 0.75 כוס חלב או יוגורט עזים
  • 1 ביצה
  • 1.5 כפיות אבקת אפייה
  • 0.5 כפית מלח
  • 0.5 כפית קינמון
  • 0.25 כוס חמוציות ללא סוכר
  • 0.25 כוס אגוזי מלך שבורים ביד (או שוקולד צ'יפס)
  • 2 כוסות קמח כוסמין

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

שוטפים היטב את הקינואה, שופכים לסיר עם מים רותחים ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהקינואה מתרככת, כ-20 דקות. מסירים מהאש.

מוסיפים חמאה וסוכר ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהחמאה נמסה, מוסיפים חלב ומערבבים היטב.

מוסיפים ביצה, אבקת אפייה, מלח, קינמון, חמוציות ואגוזים ומערבבים היטב. מוסיפים קמח ומערבבים רק עד שהוא נבלע בתערובת.

מחלקים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת. אופים כ-15 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, שחומים וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש.

תגובות