חצילים ממולאים בגבינת עזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חצילים ממולאים בגבינת עזים

אירוח של חברים לא חייב לכלול צלחות עמוסות. בפעם הבא נסו מנות קטנות ומשקעות, כמו זו שבמתכון הבא. מתאים בייחוד לערב גבינות ויין.

75 יחידות דרגת קושי: קל
חצילים ממולאים בגבינת עיזים
פזית אסולין
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

5 חצילים גדולים וקלים (בחצילים קלים יש בדרך כלל פחות גרעינים)

750 גרם גבינת עיזים חריפה או גבינה בולגרית (5 או 16 אחוזי שומן)
שמן זית למריחה על החצילים
מעט עירית קצוצה
חצי כוס רוטב פסטו/טפנד זיתים

הוראות הכנה

פורסים את החצילים לפרוסות ארוכות ודקות ומתבלים בשמן זית.

אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים ונחרכים מעט. אפשר גם  לצלות על מחבת פסים, ואז יתקבל מראה יפה יותר.

חותכים גבינות קשות למלבנים (רוחב מעט קטן מרוחב פרוסת החציל)

בבסיס כל חציל שמים רוטב פסטו או טפנד (ממרח) זיתים ע"פ טעמכם, מוסיפים אצבע גבינה ומעט עירית ומגלגלים עד סגירה.

מסדרים בתבנית את החצילים צמודים רצוי לנעוץ קיסם בכל חציל כך שיישארו סגורים ומקררים עד להגשה.

טיפים

צריך להקפיד על הקצפה טובה מאוד של החלבונים. החלבונים המוקצפים יוצרים בעצם את האווריריות (שהרי ההקצפה מכניסה אוויר), בהמשך נכנסים החלמונים שגם מוסיפים שומן (בשביל רכות) אבל גם מחזקים את המבנה של הבצק, לכן רבע כוס שמן זו הכמות הדרושה לעוגה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות