מתכון

חצילים ממולאים בגבינת עזים

אירוח של חברים לא חייב לכלול צלחות עמוסות. בפעם הבא נסו מנות קטנות ומשקעות, כמו זו שבמתכון הבא. מתאים בייחוד לערב גבינות ויין.

פזית אסולין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
פזית אסולין
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:75 יחידות
חצילים ממולאים בגבינת עיזים

רכיבים

  • 5 חצילים גדולים וקלים (בחצילים קלים יש בדרך כלל פחות גרעינים)
  • 750 גרם גבינת עיזים חריפה או גבינה בולגרית (5 או 16 אחוזי שומן)
  • שמן זית למריחה על החצילים
  • מעט עירית קצוצה
  • חצי כוס רוטב פסטו/טפנד זיתים

הוראות הכנה

פורסים את החצילים לפרוסות ארוכות ודקות ומתבלים בשמן זית.

אופים כ-15 דקות בחום של 180 מעלות עד שהחצילים מתרככים ונחרכים מעט. אפשר גם  לצלות על מחבת פסים, ואז יתקבל מראה יפה יותר.

חותכים גבינות קשות למלבנים (רוחב מעט קטן מרוחב פרוסת החציל)

בבסיס כל חציל שמים רוטב פסטו או טפנד (ממרח) זיתים ע"פ טעמכם, מוסיפים אצבע גבינה ומעט עירית ומגלגלים עד סגירה.

מסדרים בתבנית את החצילים צמודים רצוי לנעוץ קיסם בכל חציל כך שיישארו סגורים ומקררים עד להגשה.

תגובות