מתכון |

פשטידת תרד, כרישה וגבינת פטה

שי לוינשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
שי לוינשטיין, שף אורח
פשטידת תרד, כרישה וגבינת פטהצילום: טל אגסי
  • 500 גרם עלי תרד טורקי טריים ושטופים

  • 2 ראשי כרישה פרוסים דק (החלק הלבן)

  • 2 שיני שום

  • 50 גרם חמאה

  • 4 כפות שמן זית

  • 5 ביצים

  • 200 גרם גבינת פטה מגורדת

  • 30 גרם פרמזן

  • חצי כוס שמנת לבישול

  • 2 כפות קורנפלור

  • מלח

  • פלפל לבן

  • אגוז מוסקט מגורד

מוזגים למחבת חמה את השמן והחמאה. מטגנים קלות את הכרישה ולאחר הזהבה מוסיפים את השום הכתוש והתרד. מטגנים ומערבבים הכל ביחד. מורידים מהאש.

בכלי נפרד מערבבים את כל שאר החומרים. לאחר שהתרד התקרר מוסיפים אותו לתערובת.

מוזגים לתבניות אישיות משומנות. מפזרים מעל פרמזן מגורד. אופים 40 דקות בחום של 170 מעלות.

תגובות