בריוש גבינת עזים של מיקי שמו - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון בריוש גבינת עזים של מיקי שמו

בין חלה לעוגה מלוחה, הקונדיטור מיקי שמו מכין את המאפה הצרפתי עם מילוי של תערובת גבינות

12 מאפים דרגת קושי: קל
בריוש ממולא בגבינת עיזים
דן לב
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 5

רכיבים

1/2 ק"ג קמח לחם

2 ביצים גדולות
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1/2 חבילת שמרית (25 גרם)
150 גר' חמאה חתוכה לקוביות
1 כף מלח 
1/2 כוס חלב קר (120 מ"ל)

למלית:

250 גרם גבינת "טוב טעם" 

125 גרם גבינת פטה מחלב עזים 
2-3 כפות גבינת קשקבל מגוררת 
1 ביצה 
1/2 כפית מלח

לציפוי:

ביצה טרופה

מלח ים

הוראות הכנה

מערבלים קמח, ביצים, חלב, מלח וסוכר כ-5 דקות במהירות אטית. מכסים במגבת לחצי שעה. מוסיפים שמרים ולשים 2 דקות.

מגבירים את המערבל למהירות בינונית, מכניסים את החמאה עד שהיא נבלעת.

מעבירים למשטח מקומח, יוצרים כדורים ומכניסים לקערה משומנת. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

מערבלים את חומרי המלית ומניחים במקרר.

מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. ממלאים כל עיגול במלית וסוגרים לכדור. מכניסים לתבנית שקעים ומתפיחים כשעה.

מברישים בביצה, מפזרים מלח גס ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-18 דקות עד השחמה קלה.