מתכון

סלמון מקופל בעלי סיגר

דדי כהן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דדי כהן, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
סלמון מקופל בעלי סיגר
סלמון מקופל בעלי סיגר צילום: מיכאלה כפיר

רכיבים

  • 6 נתחי פילה סלמון
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1/2 לימון טרי
  • 1 כף אגוזי קשיו קלויים וקצוצים
  • 1 כף שבבי שקדים קלויים וקצוצים
  • 1 כף שבבי גרעיני חמנייה קלויים וקצוצים
  • 1/2 כף משמשים יבשים קצוצים
  • 1 כוס עלי מנגולד קצוצים
  • 6 עלי סיגר

הוראות הכנה

מטגנים במעט שמן את תערובת האגוזים והגרעינים. מוסיפים את עלי המנגולד ואת המשמשים ל-30 שניות ומניחים בצד.

מושחים את הפילה בשמן, מלח ופלפל. צולים כ-4 דקות בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.

כאשר כל המרכיבים קרים, מניחים במרכז עלי הסיגר את הפילה. בוזקים עליו את תערובת השקדים, המשמשים ועלי המנגולד.

מקפלים את העלים סביב הסלמון ו"מדביקים" את הקצוות בתערובת של קמח ומים. צולים 4 דקות בתנור בחום של 160 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ