מתכון

חביתת ירק עם פטה

נמאס לכם מעוד מתכון לשקשוקה וכבר לא יכולים לראות חביתה? השפית אמילי גולדברג משדרגת את מנות הביצים לתענוג אוורירי, קטן ומושחת

אמילי גולדברג, שפית גולדברג
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אמילי גולדברג, שפית גולדברג
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
ביצים ירוקות

רכיבים

  • 6 ביצים
  • 3 גביעי שמנת חמוצה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם תרד טרי שטוף
  • קורט פלפל לבן טחון
  • 1 כפית מלח
  • 8 ביצים
  • 1 קובייה (200 גרם) פטה מעודנת
  • חמאה לשימון

הוראות הכנה

במעבד מזון טוחנים יחד ביצים, שמנות, תרד, פלפל ומלח, עד לקבלת בלילה ירוקה.

משמנים את כלי ההגשה בחמאה.

מוזגים את הבלילה לארבעה כלים, לשני שלישים מגובה הכלי.

מעל כל כלי שוברים 2 ביצים שלמות ומפזרים כ-2 כפות פטה מפוררת.

אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, כ-10 דקות, עד שהבלילה יבשה.

תגובות