שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מתכון

טופו צלוי ברוטב תאי על סלט כרוב ושומשום

דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
טופו צלוי על סלט כרוב
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 300 גרם טופו אורגני רך או רגיל (חבילה), מסונן
  • 3 כפות שמן קוקוס או בוטנים
  • 5 יחידות (50 גרם) בצל ירוק, כולל החלק הירוק, פרוס לעיגולים
  • 2.5 כפות (30 גרם) ג'ינג'ר קלוף, חתוך לגפרורים דקים
  • 6 ס"מ למון גראס פרוס לעיגולים דקים
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס סויה יפאנית משובחת (כגון יאמסה)
  • 2 כפות מחית תמרינד אסייאתי או רכז רימונים
  • 3 כפות סוכר
  • 2 עלי קפיר

לסלט:

  • 2 כפות שומשום
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים

הוראות הכנה

פורסים את קובית הטופו לארבע פרוסות אורכיות. מספיגים במגבת נייר.

מחממים תנור ל200 מעלות. מחממים במחבת שמן קוקוס. מוסיפים בצל ירוק, ג'ינג'ר, למון גראס, שום ופלפל אדום חריף. מטגנים 5 דקות. מוסיפים רוטב דגים, סויה, תמרינד אסיאתי או סירופ רימונים, פלפל לבן, סוכר ועלי קפיר. מבשלים 5 דקות. מסירים מהאש.

מניחים פרוסות טופו בתבנית צלייה, מוזגים מעל את כל תכולת המחבת וצולים בתנור 20 דקות. בעזרת מרית מוציאים את פרוסות הטופו לצלחות אישיות.

מוזגים את כל הרוטב שנשאר בתבנית הצלייה לקערה. מוסיפים את כל חומרי הסלט, סוחטים לימון ומערבבים היטב. שמים חופן סלט לצד כל פרוסת טופו. מפזרים שומשום ומגישים מיד לצד פלח לימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ