טופו צלוי ברוטב תאי על סלט כרוב ושומשום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טופו צלוי ברוטב תאי על סלט כרוב ושומשום

4 מנות דרגת קושי: קל
טופו צלוי על סלט כרוב
לימור לניאדו תירוש
6תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

300 גרם טופו אורגני רך או רגיל (חבילה), מסונן

3 כפות שמן קוקוס או בוטנים                     
5 יחידות (50 גרם) בצל ירוק, כולל החלק הירוק, פרוס לעיגולים  
2.5 כפות (30 גרם) ג'ינג'ר קלוף, חתוך לגפרורים דקים 
6 ס"מ למון גראס פרוס לעיגולים דקים   
3 שיני שום קצוצות   
חצי פלפל אדום חריף פרוס לעיגולים דקים  
כף רוטב דגים תאילנדי  
1/4 כוס סויה יפאנית משובחת (כגון יאמסה)  
2 כפות מחית תמרינד אסייאתי או רכז רימונים 
חצי כפית פלפל לבן
3 כפות סוכר  
2 עלי קפיר  

לסלט:

חצי כרוב לבן פרוס לרצועות דקיקות

2 כפות שומשום
חצי פלפל אדום חריף פרוס
3 בצלים ירוקים קצוצים 
חצי לימון 

להגשה:

שומשום 

פלחי לימון

הוראות הכנה

פורסים את קובית הטופו לארבע פרוסות אורכיות. מספיגים במגבת נייר.

מחממים תנור ל200 מעלות. מחממים במחבת שמן קוקוס. מוסיפים בצל ירוק, ג'ינג'ר, למון גראס, שום ופלפל אדום חריף. מטגנים 5 דקות. מוסיפים רוטב דגים, סויה, תמרינד אסיאתי או סירופ רימונים, פלפל לבן, סוכר ועלי קפיר. מבשלים 5 דקות. מסירים מהאש.

מניחים פרוסות טופו בתבנית צלייה, מוזגים מעל את כל תכולת המחבת וצולים בתנור 20 דקות. בעזרת מרית מוציאים את פרוסות הטופו לצלחות אישיות.

מוזגים את כל הרוטב שנשאר בתבנית הצלייה לקערה. מוסיפים את כל חומרי הסלט, סוחטים לימון ומערבבים היטב. שמים חופן סלט לצד כל פרוסת טופו. מפזרים שומשום ומגישים מיד לצד פלח לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות