סרדינים משומרים קלות מכרתים

היוונים נוהגים לכבוש את הסרדינים במשרה של יין, חומץ ושמן זית ולהגישם לצד יוגורט חמצמץ, מתובל בשום ושמיר

לימור לניאדו-תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו-תירוש
סרדינים משומרים קלות צילום: לימור לניאדו-תירוש

רכיבים

  • 25 סרדינים טריים ללא ראש, זנב ואידרה (500 גרם נטו)

  • למשרה:

  • כפית זרעי כוסברה שלמים

  • כפית פלפל שחור שלם

  • כפית זרעי שומר

  • עלה דפנה

  • ענף טימין

  • סרט קליפת לימון באורך 5 ס"מ

  • כוס יין לבן יבש

  • חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי (אפשר יותר)

  • 2 כפות מלח גס

  • כף סוכר

  • שמן זית

הוראות הכנה

חותכים את הסרדינים לחצי לאורכם ומנקים את הסנפיר במרכז הגב. מקררים.

מחממים בסיר את כל התבלינים היבשים. מוסיפים עלה דפנה, טימין, קליפת לימון ויין.
מבשלים עד צמצום הנוזלים לכדי חצי. מצננים.

מניחים בכלי רחב את הסרדינים, יוצקים לימון, מלח וסוכר ומוודאים שהלימון מכסה היטב את הסרדינים. מוסיפים עוד מיץ במידת הצורך. מצננים במקרר 5 דקות. יוצקים מעל את היין והתבלינים ומצננים במקרר 5 דקות נוספות.

שולפים את הסרדינים מהמשרה, בשרם הוורוד ילבין ויתקשה מההחמצה. מנגבים היטב בנייר סופג. מעבירים לצנצנת מעוקרת ומוזגים שמן זית עד כיסוי. שומרים במקרר עד ההגשה.

הצעת הגשה: פורסים מלפפונים לאורכם במנדולינה, מסדרים חופפים על צלחת, מטפטפים שמן זית, מלח ומיץ לימון. מסדרים מעל סרדינים כבושים לצד יוגורט, עלי שמיר וזיתי טסוס קצוצים. מגישים עם ברוסקטה חמה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ