מתכון

פטריות ממולאות בפסטו

מתכון קל ופשוט לפטריות ממולאות בפסטו של מיכל לוי-אלחליל, מתוך הספר "הממולאים שלי"

מיכל לוי-אלחליל, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מיכל לוי-אלחליל, שפית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:24 יחידות
זמן בישול:15 דקות
פטריות ממולאות

רכיבים

  • חצי ק"ג פטריות שמפיניון
  • כוס עלי בזיליקום טריים
  • כוס שמן זית
  • כ-50 גרם גבינת פרמזן או פקורינו מגוררת
  • 100 גרם צנוברים
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית אפייה. מסירים מהפטריות את הרגליים ושומרים בצד.

שמים בקערת מעבד מזון עם להב המתכת את יתר המרכיבים וקוצצים לממרח אחיד (אם הממרח מוצק מדי, מוסיפים עוד 1-2 כפות שמן זית). מוסיפים לקערה גם את רגלי הפטריות וקוצצים שנית, כחצי דקה, לתערובת אחידה. טועמים ומתבלים במלח ובפלפל.

ממלאים את כובעי הפטריות בכפית גדושה מהמלית ומניחים בתבנית. אופים 8-10 דקות, עד שהמלית מזהיבה. מגישים חם.

תגובות