מתכוןמתכון |

פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות

מנה טעימה בשלושה צבעים

אסף אוטולנגי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות
פטוצ'יני ברוטב שמנת ופטריות
אסף אוטולנגי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:5 מנות

מחפשים עוד רעיונות לפסטות? אוהבים אוכל איטלקי? הכירו את מדור "פסטות ואוכל איטלקי"

רכיבים

  • 1 ק"ג פסטה פטוצ'יני בשלושה צבעים
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • חצי כרישה חתוכה לקוביות (של חצי ס"מ)
  • סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • עלי בזיליקום מ-4 ענפים
  • 2 כפות קמח לבן
  • חצי כוס יין לבן
  • 2 גביעי שמנת מתוקה לבישול (500 מ"ל)
  • אגוז מוסקט
  • מלח, פלפל

הוראות הכנה

ממיסים חמאה, מוסיפים בצל וכרישה ומטגנים. מוסיפים את הפטריות החתוכות וממשיכים בטיגון. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לספיגת השומן. מוזגים יין לבן ומערבבים 2 דקות על אש גבוהה. מוסיפים שמנת מתוקה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 10 דקות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגררים אגוז מוסקט טרי. דקה לפני סיום הבישול קוצצים גס עלי בזיליקום ומוסיפים לרוטב.

במקביל, מבשלים את הפסטה 8 דקות. מניחים בצלחת הגשה, יוצקים את רוטב השמנת, מקשטים בעוד בזיליקום ומפזרים פרמזן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ