דג במילוי חציל קלוי וגבינת פטה של השף סהר רפאל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דג במילוי חציל קלוי וגבינת פטה של השף סהר רפאל

מילוי של חציל קלוי וגבינת פטה בתוך דג הופכים את המנה לחגיגית, עשירה ומיוחדת

דרגת קושי: קל
יסמין ואריה


 

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

4 דגי פורל שלמים נקיים ללא אידרה

2 חצילים
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
12 יחידות אספרגוס
50 גרם חמאה
2 ענפי אורגנו טרי
מכל שמנת מתוקה
כף פלפל טורקי אדום יבש
1 לימון
רבע כוס יין לבן
200 גרם גבינת פטה, רצוי כבשים
פפריקה מרוקאית בשמן

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הדגים.

מקלפים את החצילים בדוגמת זברה ופורסים. מתבלים במלח ופלפל.

קולים בתנור בחום של 220 מעלות עד השחמה מלאה. מניחים את החצילים והגבינה בקערה.

שמים מעל שמן זית ואורגנו טרי. סוחטים חצי לימון ומערבבים עם מלח גס.

ממלאים את הדגים. מתבלים במלח ופלפל. שמים מעל מעט שמן זית ופפריקה מרוקאית.

אופים בתנור למשך 20 דקות בחום 200 מעלות בתנור שחומם מראש.

לרוטב:

במחבת עמוקה מחממים חמאה. מוסיפים אורגנו טרי ויין לבן. מבשלים יחד עד צמצום הכמות לחצי.

מוסיפים את הפלפל הטורקי ואת השמנת המתוקה.

מתבלים במלח ומעט פלפל שחור גרוס. משאירים את הרוטב על אש נמוכה עד שיהיה סמיך.

אופים בתנור כ-5 דקות אספרגוס ש-4 הסנטימטרים התחתונים שלהם קלופים, מתובלים בשמן זית ומלח גס.

על הצלחת מניחים 3 אספרגוס ארוכים ומעליהם את הדג. לשים את הרוטב ולהגיש בליווי לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות