מתכון

לפתן פירות אקזוטיים

את הקינוחים המתוחכמים נשמור לחורף, הקיץ נשיב את הלפתן של פעם עם הג'לי והפירות למרכז הבמה. מתכון של זמי שרייבר ממסעדת סנדר

זמי שרייבר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
זמי שרייבר, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
זמן בישול:עד חצי שעה
לפתן פירות אקזוטיים

רכיבים

  • 1 אננס
  • 7 קרמבולה
  • 2 מנגו
  • 1 ק"ג ליצ'י
  • 1 פפאיה
  • 250 גרם סוכר
  • 50 גרם ג'לי בזק בטעם תות
  • מיץ מ-2 לימונים
  • 1.5 ליטר מים

הוראות הכנה

חותכים את הקרמבולה לפרוסות, את הליצ'י קולפים ומגלענים, ואת שאר הפירות חותכים לקוביות בגודל של כס"מ.

מרתיחים סיר עם מים. מוסיפים את הפירות. מביאים לרתיחה מוסיפים סוכר, ג'לי ומיץ לימון. מביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מצננים.

תגובות