סלט קינואה עם פלפלים קלויים

עם סרדינים, גבינת פטה, אגוזי מלך קלויים ו-9 דקות - ויש לכם סלט קינואה נהדר

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
סלט קינואה עם פלפלים קלויים
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • 2/3 כוס קינואה
  • 7 פלפלים קלויים (ראו מתכון) קרועים לרצועות גסות
  • 4 בצלים ירוקים קצוצים
  • חופן גדול של עלי אורוגולה או ראשד שטופים ומיובשים
  • קופסת שימורי סרדינים (עדיף מיובאת מספרד), כולל השמן
  • כף צלפים מסוננים
  • 100 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים גס
  • 50 גרם פטה כבשים, מגוררת

לרוטב:

  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף חומץ שרי חרז
  • ¼ כוס שמן זית
  • ½ כפית מלח
  • 2 שיני שום, כתושות

הוראות הכנה

מרתיחים מים בסיר גדול (כמו לפסטה), מוסיפים את הקינואה ומבשלים 9-8 דקות. מסננים במסננת דקה. שוטפים במים קרים ומסננים מעודפי מים. מעבירים לקערה גדולה. שמים בצנצנת את מרכיבי הרוטב ומנערים היטב. מוסיפים לקערה את כל שאר המרכיבים, יוצקים את הרוטב מעל, מערבבים ומגישים עם עוד קצת פטה מגוררת וחופן אגוזי מלך מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ